×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-06-27
Latvijas Izturības pārgājiena dalībnieki pieveic 50 kilometrus

20.jūnijā, Siguldā jau otro reizi pulcējās Latvijas izturības pārgājiena dalībnieki, lai paliecinātu savu gatavību, pārvietojoties kājām (soļojot, skrienot, nūjojot), pieveikt 50 kilometrus ne ilgāk kā 12 stundās. Izturības pārgājienā dalībnieki nesacentās savā starpā, taču pārgājiena maršruts bija nopietns izaicinājums ikvienam tā dalībniekam, jo ceļā bija gan Gaujas Nacionālā parka dabas takas, gan zemes ceļi, kas vijās starp tīrumiem bez koku ēnas un aizvēja.

Šogad pārgājienam bija pieteikušies 159 dalībnieki, tomēr sestdienas rītā startam pulcējās 137 garo maršrutu cienītāji no visas Latvijas, tai skaitā deviņas komandas, turklāt divas no tām apvienoja siguldiešus. Puse no pārgājiena dalībniekiem bija rīdzinieki, trešā daļa bija Siguldas un Siguldas novada iedzīvotāji, bet paši tālākie dalībnieki bija mērojuši ceļu no Liepājas, Aizputes un Nīcas. Pārgājiena dalībnieku vecums bija no 19 līdz 65 gadiem, un viskuplāk pārstāvētās vecuma grupas bija no 21 līdz 30 gadiem (59 dalībnieki) un no 31 līdz 40 gadiem (55 dalībnieki). Latvijas Izturības pārgājiena dalībnieku pulku kuplināja Latvijas Bruņoto spēku pārstāvji gan komandā, gan individuāli, un viņu klātbūtne bija lielisks uzmundrinājums pārējiem pārgājiena dalībniekiem.

Pārgājiena dalībnieki pārvietojās marķētā trasē, kur tika piecreiz nodrošināta iespēja padzerties un papildināt enerģijas krājumus. Īpašs mielasts ar zāļu tēju, avota ūdeni, gardiem kruasāniem un tikko ceptu plātsmaizi pārgājiena dalībniekus gaidīja ceļa viduspunktā, restorānā „Vilhelmīnes Dzirnavas” Līgatnē.

Tāpat kā pērn, visātrāk 50 kilometrus pieveica siguldietis Ivo Rohtla, un viņam vienīgajam izdevās atgriezties pie pasākuma organizatoru telts ātrāk nekā 6 stundās pēc starta. Nepilnās astoņās stundās finišēja ātrākie soļotāji un nūjotāji, un līdz desmitās stundas beigām mērķi sasnieguši bija jau 106 pārgājiena dalībnieki. Šogad 50 kilometru distanci mazāk kā 12 stundās veica 133 dalībnieki. Ir prieks, ka daudzi cilvēki, kuri ikdienā netrenējas dalībai sporta sacensībās, ir fiziski labā formā un gatavi nopietnam izaicinājumam, kāds, bez šaubām, ir Latvijas Izturības pārgājiens.

Pasākuma organizatori – fitnesa uzņēmums „Walking Fox” pateicas par atbalstu Siguldas novada pašvaldībai, Radio7, restorānam „Vilhelmīnes Dzirnavas”, firmai „Agrafe” un sporta un veselības klubam „Sigulda”.

Latvijas Izturības pārgājiens pirmo reizi notika 2014.gada 21.jūnijā, un tajā piedalījās 110 dalībnieki vecumā līdz 71 gadam, no kuriem 50 kilometru distanci kontrollaikā veica 101 dalībnieks.


Informāciju sagatavoja:
Fanija Šitca
SIA „Walking Fox”

 

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi