×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-02
Apstiprināt pieteikumu studijām iespējams arī Siguldā

Visā Latvijā līdz 7. jūlijam notiek vienotā elektroniskā pieteikšanās pamatstudiju programmām 11 augstskolās. To skaitā ir arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte, kura šogad reflektantiem piedāvā 735 budžeta vietas klātienes pamatstudiju programmās. Uzņemšanas laikā līdz 7.jūlijam arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārstāvniecībā Siguldā notiks pieteikumu pieņemšana no topošajiem studentiem.

Jaunajiem reflektantiem ieteicams mājās aizpildīt studiju pieteikumu, lai pēc tam ērti sekotu līdzi norisēm konkursā uz studiju vietām. Ja tomēr students nolemj pieteikumu aizpildīt klātienē kādā no 11 augstskolām, studenti tiek aicināti pirms tam izskatīt visas interesējošās studiju programmas, jo tas ietaupīs gan reflektanta, gan uzņemšanas operatora laiku.

Aicinām studentus neaizmirst par iespēju apstiprināt pieteikumu jebkurā augstskolā un to izmantot. Piemēram, ja reflektants grib studēt Latvijas Lauksaimniecības universitātē, pieteikumu var apstiprināt arī Ventspils Augstskolā, Vidzemes Augstskolā vai kādā citā no 11 vienotās uzņemšanas augstskolām. Šādi tiek ietaupīts gan reflektanta laiks, gan arī finansiālie līdzekļi.

Viena no tipiskākajām kļūdām, ko reflektanti pieļauj, ir savas prioritāšu secības nepārzināšana. Reflektantam e-pakalpojumā ir jāsarindo programmas tādā secībā, kādā viņš vēlas piedalīties konkursā uz studiju vietām, pirmo ierindojot to, kurā studēt vēlas visvairāk. Prioritātes pārvaldīt iespējams arī attālināti līdz 7.jūlijam, taču izmaiņas nevajadzētu atstāt uz pēdējo brīdi.

Pieteikties studijām aicināti arī jaunieši, kuri apšauba iespēju saņemt budžeta vietu. Šobrīd potenciālo studentu skaita samazināšanās dēļ ir liela iespēja, ka valsts finansētās studiju vietas iegūs arī tie reflektanti, kuriem nav bijušas tikai labas un teicamas sekmes.

Dodoties apstiprināt savu pieteikumu uz kādu no 11 augstskolām, līdzi jāņem pase, skolas atestāts ar sekmju izrakstu un centralizēto eksāmenu sertifikāts. Papildus informāciju par uzņemšanu Latvijas Lauksaimniecības universitātes pamatstudijās var iegūt šeit.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārstāvniecība Siguldā atrodas Siguldas Valsts ģimnāzijas telpās Krišjāņa Barona ielā 10, Siguldā. Tālrunis uzziņām 28206624, e-pasts llu.sigulda@gmail.com.

Informāciju sagatavoja:
Līga Proškina


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi