×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-03
Valsts asinsdonoru centrs aicina ziedot asinis trīs reizes gadā

Ar atgādinājumu, ka mēs visi esam saistīti un kādu dienu asinis var vajadzēt jebkuram no mums, Valsts asinsdonoru centrs uzsāk informatīvu kampaņu „Mums ir viena asinsrite”. Latvijā asinis regulāri ziedo tikai 1,7% no iedzīvotājiem, kas var būt donori. Kampaņas mērķis ir piesaistīt jaunus donorus un mainīt esošo donoru ieradumus, aicinot cilvēkus ziedot asinis regulāri, tai skaitā atvaļinājumu un garo brīvdienu laikā.

Lai nodrošinātu pastāvīgu asins krājumu papildināšanu un pilnībā nodrošinātu slimnīcu pieprasījumu un nebūtu jāatliek plānveida operācijas, Valsts asinsdonoru centrs uzsāk kampaņu „Mums ir viena asinsrite.” Tās laikā ar TV, radio un drukātām preses reklāmām tiks atgādināts, ka visi esam vienoti vajadzībā pēc stabilām asins rezervēm un varam ziedot trīs reizes gadā.

Jūlijā un augustā papildus reklāmas kampaņai, Valsts asinsdonoru centrs izaicina uzņēmumus, pašvaldības, nevalstiskās organizācijas, valsts iestādes, sabiedrībā pazīstamus cilvēkus un ikvienu no mums ziedot asinis, publicēt vizuālu apliecinājumu sociālajos medijos un, izmantojot mirkļbirku #Izaicinajums:dziviba, mest tālāk izaicinājumu draugiem, paziņām, sadarbības partneriem, konkurentiem vai kaimiņam. Pirmajiem 4000 drosmīgajiem vasaras kampaņas ziedotājiem tiks dāvinātas arī īpašas aproces. Ar akcijas noteikumiem iespējams iepazīties šeit.

Latvijā kopumā regulāro asins donoru skaits ir salīdzinoši zems. Vidēji Latvijā ik dienu nepieciešams, lai asinis ziedotu vismaz 150 cilvēki, kopā gadā ziedojot 54 750 devas asiņu. 2013. un 2014.gadā katrā ir noziedotas gandrīz 53 000 devas asiņu, tomēr tas ir nepietiekami, lai pilnībā nodrošinātu visu pieprasījumu un būtu gatavi neparedzētiem gadījumiem. Donoru aktivitāte īpaši samazinās vasaras mēnešos un garo svētku laikā, kad, dodoties atvaļinājumā, cilvēkiem prātā ir ceļojumi, atpūta vai dārza darbi, nevis asins ziedošana.

Informāciju sagatavoja:
kampaņas koordinatore

Zane Bojāre
 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi