×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-06
Latvijai divas trešās vietas olimpiskajā krosā „Siguldas Kauss 2015”

4.jūlijā Siguldā pirmo reizi Latvijā notikušajās starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) otrās kategorijas sacensībās kalnu divriteņiem (MTB) olimpiskajā krosā „Siguldas Kauss 2015” divas godalgotas vietas tika Latvijas pārstāvjiem, jo trešo vietu ieguva gan Matīss Preimanis, gan arī Katrīna Jaunslaviete. Uzvaru vīriešiem 30,4 kilometru distancē izcīnīja polis Pjotrs Bzuzka, bet sievietēm 25,6 kilometru distancē nepārspējama bija somiete Nora Kanerva.

Ļoti karstos un saulainos laika apstākļos, gaisa temperatūrai sasniedzot 33 grādus un radot papildu slodzi sacensību dalībniekiem, tika aizvadītas Latvijā pirmās UCI otrās kategorijas sacensības MTB XCO, kur pirmo desmit vietu ieguvēji nopelnīja punktus pasaules reitingam. Neskaitot mājiniekus, Siguldā bija ieradušies sportisti vēl no četrām valstīm – Igaunijas, Polijas, Ukrainas un Somijas. Organizatori bija izveidojuši XCO disciplīnai atbilstošu trasi, iekārtojot arī 15 metrus garu „akmeņu dārzu”. Aplis bija 4,8 kilometrus garš, kuru vīru elites grupa veica sešas reizes, bet sievietes brauca par vienu apli mazāk. Dalībniekiem pirms pirmā apļa sākuma saskaņā ar noteikumiem bija jāveic vēl papildus 1,6 kilometrus gara cilpa, vīriešu konkurencē kopējam distances garumam sasniedzot 30,4 kilometrus, bet sievietēm – 25,6 kilometrus.

Vīriešu konkurencē uz starta izgāja 18 dalībnieki, pēc pirmajiem diviem apļiem vadībā izvirzījās Matīss Preimanis un Pjotrs Bzuzka, kuriem desmit sekunžu attālumā sekoja divi somi – Sasu Halme un Toni Tehti. Trešajā aplī abi līderi palielināja pārsvaru pār citiem konkurentiem, taču polis pamazām sāka attālināties no pēdējo divu gadu Latvijas čempiona XCO disciplīnā. Ceturtais aplis mūsu riteņbraucējam bija vislēnākais no visiem, un līdz ar to ne tikai polis jau sasniedza pusotru minūtes pārsvaru, bet Preimani apsteidza soms Halme, un Matīsam nācās beidzamos divus apļus cīnīties par trešo vietu vēl ar diviem citiem somiem. Bzuzka pārsvaru palielināja līdz divām minūtēm un, 30,4 km veicot 1.32.02,5 (ātrākais aplis 14.32, bet vidēji ap 14.45), svinēja uzvaru, bet Halme ieņēma otro vietu. Tikmēr noslēdzošā apļa pēdējā kilometrā Matīss Preimanis veica izšķirošo izrāvienu, apsteidzot somus par desmit sekundēm un izcīnot trešo vietu (+2.46). Otrs labākais no mūsējiem bija Oskars Muižnieks, kurš pēc ilgstošas atrašanās septītajā pozīcijā beigās tomēr ierindojās devītajā vietā (+8.10), bet vienpadsmitais (+10.52) finišēja Ivars Prokofjevs.

Sieviešu konkurencē piedalījās tikai trīs riteņbraucējas, tomēr sastāvs bija gana spēcīgs, jo kopā ar 2014.gada valsts čempioni Katrīnu Jaunslavieti sacentās arī viena no labākajām Somijas braucējām Nora Kanerva, kā arī Igaunijas otra labākā šajā disciplīnā – Grēta Steinburga. Atšķirībā no vīriešiem sieviešu konkurencē spēku samēri izrādījās atšķirīgi, un jau pirmajā aplī visas trīs izretojās minūtes un vairāk attālumā viena no otras. Somiete Kanerva 25,6 kilometrus veica 1.40.46,1 un svinēja pārliecinošu uzvaru. Otro vietu ieguvusī igauniete Steinburga atpalika 7.14, bet mūsu Katrīna Jaunslaviete ierindojās trešajā vietā (+18.19) un, tāpat kā Matīss Preimanis, nopelnīja 15 punktus.

Junioru konkurencē uzvaras izcīnīja igauņi Mari Līsai Motus un Kirils Tarasovs, bet puišiem trijnieku noslēdza brāļi Edvarts un Emīls Višķeri. Open grupā, kur bija jāveic divi apļi, abas uzvaras atkal tika Igaunijai, jo nepārspēti palika Markus Pajurs un Merili Sirvela, bet no latviešiem otrajā un trešajā vietā ierindojās Kristaps Kipurs un Raivis Jansons.

Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi