×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-07
Folkloras festivāla „Baltica 2015” zīmē - Dainu kalnam 30

Starptautiskā folkloras festivāla „Baltica 2015” ietvaros 17.jūlijā plkst.18.00 Turaidas muzejrezervātā notiks lielkoncerts „Mantojums. Dainu kalnam – 30”, kurā tiks daudzinātas vispārcilvēciskās vērtības, kuru iedzīvināšanu un godāšanu gadu desmitiem ir akcentējusi Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne, un tēlnieks Indulis Ranka iemūžinājis tās akmens skulptūrās. Koncertā piedalīsies 43 Latvijas folkloras kopas no Latgales, Sēlijas, Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Rīgas, ārzemju latviešu grupas: Tallinas „Rēvele” un „Dūdalnieki” no Ziemeļanglijas, kā arī viesi no Igaunijas, Lietuvas, Gruzijas un Portugāles.

Lielkoncertā „Mantojums. Dainu kalnam – 30”. Koncerta laikā būs iespēja daudzkrāsainā foto slaidrādē skatīt 30 dziesmotos gadus un plkst.20.30 piedalīties režisora Zigurda Vidiņa dokumentālās filmas „Uz kalnukalnu stāvo” brīvdabas pirmizrādē. Filma veltīta Dainu kalnam un tēlniekam Indulim Rankam.

Pirms lielkoncerta plkst.14.00 notiks svētku ieskandināšanas koncerti „Man. Un arī jums. Mantojums” Siguldas novadā – Siguldas stacijas laukumā, Siguldas pagasta kultūras namā, Jūdažu sabiedriskajā centrā, Morē, Allažos un arī Krimuldas novadā – Raganā – Krimuldas tautas namā. Svētkos iepriecināti būs arī sociālās aprūpes centra „Allaži” un Siguldas aprūpes centra „Saullēkts” iemītnieki. Turaida ieskanēsies jau no plkst.16.00, kad savu dziesmu pūru locīs Latgales un Sēlijas folkloras kopas.

Dainu kalns ir vieta Latvijā, kur ikviens aicināts izzināt latviešu tautas vitalitātes noslēpumu, iepazīt tautasdziesmu daudznozīmību un gudrību, sajust dabas un cilvēka radītā harmoniju, smelties enerģiju. Jau 30 gadus – kopš tā atklāšanas 1985.gada 7.jūlijā – Dainu kalns dabas un akmens tēlos stāsta tautasdziesmās iekodētās atziņas. Dainu kalns dzīvo. Dainu kalns iedvesmo un spirdzina. Starptautiskais folkloras festivāls „Baltica” visus gadus, kad rīkots Latvijā, vienmēr pulcējis tradicionālās kultūras pārmantotājus un daudzinātājus Dainu kalnā. Šeit notikuši festivāla atklāšanas rituāli, Baltijas vienotības dienas, dižkoncerti, kas vienojuši lielu skaitu dalībnieku brīvdabas zaļā estrādē – Dziesmu dārzā. Dainu kalns ir vieta, kur aizvien ar lepnumu vēlas dziedāt ikviena Latvijas folkloras kopa. Tas kļuvis par Atmodas laika Dziesmotās revolūcijas simbolu. Vietu, kur sajust tautasdziesmas vitalitāti, vienoties tradīcijās, dziesmās, nododot tās saviem bērniem un nākamajām paaudzēm. Uz Dainu kalnu ar prieku cilvēki nākuši un nāk joprojām – būt kopā, sajust vēsturi, sadziedāties kopā ar citiem, svētot svētdienas un svinot svētkus.

Uz tikšanos 17.jūlijā plkst.18.00 folkloras festivāla „Baltica” lielkoncertā „Mantojums – Dainu kalnam - 30!” Dainu kalns skan! Dainu kalns aicina!

Informāciju sagatavoja:
Anda Skuja
Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas daļas vadītāja

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi