×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-16
Folkloras kopa „Senleja” piedalīsies folkloras festivālā „Baltica 2015”

No 15. līdz 19.jūlijam Latvijā desmito reizi notiek starptautiskais folkloras festivāls „Baltica 2015”. Svētkos piedalās arī Siguldas folkloras kopa „Senleja”. Senlejieši šogad piedalās pašos nozīmīgākajos festivāla pasākumos – koncertā „Ozols auga debesīs” Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, lielkoncertā-daudzinājumā „Mantojums. Dainu kalnam – 30” Turaidas muzejrezervātā, festivāla dižkoncertā „Četru tāvu bagateiba” Rēzeknē, Saimes rītā Rēzeknes pilskalnā un festivāla gājienā Rēzeknē.

16.jūlijā plkst.18.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks koncerts „Ozols auga debesīs”, kas veltīts folkloras festivāla „Baltica” dibinātāju un spēcīgu tradicionālās kultūras zinātāju un kopēju pulkam, kas aizgājis Aizsaules ceļos. Koncertā tiks godināti Zenta Bērtiņa, Margarita Šakina, Artis Kumsārs, Andrejs Rancāns, Dainis Stalts un siguldiete Aina Salmane. Viņi ir tie cilvēki, kuru devums tradicionālās kultūras mantojuma saglabāšanā, popularizēšanā un tālāknodošanā ir vērtība, kas devusi būtisku ieguldījumu ne tikai folkloras kustības attīstībā, bet arī Latvijas kā nacionālas valsts izveidē. Savu mīļo mammu, folkloras kopas „Senleja” dibinātāju un ilggadējo vadītāju koncertā tad arī sirsnīgi daudzinās siguldieši. Koncerts „Ozols auga debesīs” tiks translēts LTV1 programmā 16.jūlija vakarā.

17.jūlijā plkst.18.00 folkloras kopa „Senleja” piedalīsies lielkoncerta „Mantojums. Dainu kalnam – 30” atklāšanā Turaidā, Dziesmu dārzā un visu koncerta laiku būs Ziedošā Dainu kalna kopēji un ciemiņu sagaidītāji. Rūtai Skujai uzticēts nozīmīgs pienākums – līdzīgi kā mammai Andai Skujai, pirms 30 gadiem atklājot Dainu kalnu, svētkos dziedāt dziesmu „Stāvēju, dziedāju”.

18.jūnijā ceļš vedīs uz Rēzekni, kur plkst.17.30 kopa piedalīsies festivāla dižkoncertā „Četru tāvu bagateiba”, kuru šajā pašā dienā translēs arī LTV1. Koncertā festivāla tēma „Mantojums” tiks atklāta caur dabas un četru gadalaiku ritu, Latvijas novadu dziesmās, rotaļās un dančos. „Senleja” izdziedās vasaru un kopā ar Lēdurgas folkloras kopu „Putni” dejos „Sešdanci”.

19.jūnijs sāksies ar Saimes rītu Rēzeknes pilskalnā, festivāla dalībnieku draudzēšanos un cienāšanos, kur saimnieču rūpe Vidzemes galdam uzticēta „Senlejas” dalībniecēm un plkst.11.30 piedalīsies festivāla gājienā, kuru arī varēs noskatīties LTV1.

Folkloras kopa „Senleja” dibināta 1981.gadā. Tās dibinātāja un ilggadēja vadītāja ir Aina Salmane. Šobrīd folkloras kopu „Senleja” vada Anda Skuja. Kopā darbojas dažādu paaudžu 26 dalībnieki. „Senleja” popularizē netransformētu un neapdarinātu folkloras materiālu – gan to, kas tieši pārmantots ģimenēs, gan agrāk savākto un pierakstīto. Daļa programmu ir tieši Siguldas apkārtnes un Latvijas Vidzemes novada dziesmas un danči, bet „Senlejas” dziesmu pūrā ir arī skaistākās citu novadu dziesmas.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas folkloras kopas „Senleja” vadītāja
Anda Skuja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi