×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-27
Jaunie reindžeri atgriezušies no starptautiskās nometnes Somijā

Ik gadu Eiropas Dabas un nacionālo parku federācija organizē Jauno reindžeru kustības nometni kādā no Eiropas aizsargājamām dabas teritorijām. Šovasar, no 11. līdz 18.jūlijam, 14.starptautiskā nometne norisinājās Nuuksio nacionālajā parkā, Somijā. Tajā Latviju mentores Andas Andrušaites vadībā pārstāvēja divi jaunie reindžeri – Sabīne Sanita Siljāne no Siguldas novada, Harijs Deins Āboliņš no Valmieras.

Jauno reindžeru starptautiskā nometne palīdz jauniešiem izzināt vairāk Eiropas dabas daudzveidību un savstarpēji dalīties pieredzē par aizsargājamajām dabas teritorijām. Šogad pasākumā dalībnieki iepazina 14 dažādus Eiropas nacionālos parkus un sadraudzējās ar jauniešiem un viņu mentoriem no 10 desmit valstīm – Vācijas, Igaunijas, Nīderlandes, Slovēnijas Itālijas, Spānijas, Apvienotās Karalistes (Anglijas un Skotijas), Somijas. Dalībnieki devās pārgājienos pa Nuuksio nacionālā parka dabas takām, apmeklēja nacionālā parka dabas izglītības un apmeklētāju centru „HALTIA” un mācījās par dabas norisēm Somijā.

Lai izprastu, cik sarežģīta ir aizsargājamo teritoriju darbība, nometnes dalībnieki tika iesaistīti dabas aizsardzības praktiskajās aktivitātēs un kopīgi veica dažādus darbus, piemēram, palīdzēja attīrīt purvu no aizauguma – maziem bērziņiem, tā nodrošinot purvam raksturīgā biotopa pastāvēšanu.

Gaujas nacionālā parka (Gaujas NP) jaunie reindžeri starptautiskajās nometnēs piedalās kopš 2008.gada. Latvijā Jauno reindžeru kustību (starptautiski zināma kā Junior Rangers) 2004.gadā aizsāka Gaujas nacionālā parka administrācija, pašreiz turpina Dabas aizsardzības pārvalde, un to ilgtermiņā atbalsta Gaujas nacionālā parka fonds.

Jaunie reindžeri ir jauniešu kustība, kas iesaistās Gaujas NP dabas aizsardzībā, piedaloties talkās un asistējot un palīdzot vides inspektoriem dažādos pasākumos. Tā ir laba iespēja interesantā veidā parādīt jauniešiem, ka dabas un kultūras vērtību aizsardzība un ilgtspējīga attīstība ir nozīmīga un attiecas uz ikvienu.


Informāciju sagatavoja:
Dabas aizsardzības pārvaldes
Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļa

    

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi