×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-29
Siguldā atjaunota skatu un atpūtas vieta starp Krimuldas pili un Velnalas klintīm

Dabas aizsardzības pārvalde Siguldas novadā atjaunojusi ainavas vērošanas vietas labiekārtojumu vienā no iecienītākajiem pastaigu un velomaršrutiem starp Krimuldas pili un Velnalas klintīm.

Gaujas nacionālā parka apmeklētājiem, mērojot dabas taku, nu iespējams atpūsties vai patverties no lietus izbūvētajā nojumē, kā arī sasildīties vai pagatavot maltīti ierīkotajā ugunskura vietā. Atpūtas vieta savulaik ierīkota, jo no turienes paveras viens no skaistākajiem un gleznainākajiem skatiem uz Gaujas senieleju no Krimuldas puses. Diemžēl pērn nenoskaidroti vandāļi šo atpūtas vietu nodedzināja.

Labiekārtojuma atjaunošanu atbalstījis Siguldas novada uzņēmums „Deko mulča”.
 
Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģiona administrācijas direktora vietnieks Mārtiņš Zīverts stāsta: „Savulaik, izveidojot Gaujas nacionālo parku, liela daļa dabas tūrisma infrastruktūras tika izveidota tieši ar sabiedrības un tā laika uzņēmēju saziedotiem līdzekļiem. Novērtējam, ka arī mūsdienās vietējie komersanti izprot dabas vērtību tuvumu un to, ka šīs bagātības saudzīgā izmantošanā un saglabāšanā nākamajām paaudzēm ir svarīga atbilstošas infrastruktūras izveide. Jāpiebilst, ka atpūtas vieta pie Mednieku namiņa ir tikai viens no objektiem, kas šogad Siguldas apkārtnē piedzīvos pārvērtības. Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu visā Latvijā Dabas aizsardzības pārvalde īsteno projektu par dabas tūrisma infrastruktūras atjaunošanu. Liela daļa darbu norisināsies tieši Gaujas nacionālajā parkā un Siguldā, kur jau tiek atjaunotas un no jauna izveidotas dabas takas, kāpnes, stāvlaukumi, ierīkotas un atjaunotas atpūtas vietas u.tml.”

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi