×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-29
Papildus kultūras piedāvājums Opermūzikas svētku programmā

No 31.jūlija līdz 2.augustam norisināsies XXIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki. Ir klāt gada skanīgākais mūzikas notikums.

Šīs vasaras svētku programma būs muzikāli krāšņa un ļoti daudzveidīga – no Arvīda Žilinska melodiskās operas “Zelta Zirgs” iestudējuma līdz pasaules klasikas slavenākajām ārijām noslēguma Grand Galā koncertā.

No Latvijas operas zvaigznēm Andžellas Gobas un Krišjāņa Norveļa līdz pasaules aukstākās raudzes virtuoziem – Klementīnes Margēnas un Marsello Alvaresa.

Līdztekus svētku programmas norisēm, turpinot skaistu tradīciju, arī šogad Siguldas Opermūzikas svētku organizatori piedāvā apmeklētājiem interesantu un aizrautīgu kultūras papildprogrammu Siguldas Jaunās pils dārzā.

 

Sestdien, 1.augustā 

Pirms operas “Zelta Zirgs”- no plkst.19.30 līdz 20.30  tautas melodijas neparastās džeza noskaņās jums dziedās sulīgi spēcīgās balss īpašniece Elza Natha un draugi.

Savukārt pēc izrādes iestudējuma no plkst.24.00 līdz 1.00 skatītāji tiks aicināti baudīt Klasikas un vīna nakti – pasaules klasikas pērles vinila platēs.

 

Svētdien, 2.augustā

Pirms Grand Galā koncerta no plkst. 16.45 līdz 17.45 uz vasaras muzikālajām improvizācijām klausītājus Jaunās pils dārzā aicinās Daumants Kalniņš un viņa mūzikas domubiedri.

Bet Grand Galā koncertam izkanot, no plkst. 20.30 līdz 21.30  brīnišķīgu svētku noslēgumu radīs Latvijā labākais ģitārspēles virtuozs Kaspars Zemītis – ar ģitāras melodijām un stāstiem.

Svētku norises laikā ikviens apmeklētājs varēs klātienē vērot kā top īsta glezna - mākslinieces Agitas Zālītes dzīvajā performancē “Mākslas impulsi Stikla kalnā”.

Koši un spilgti Jaunās pils dārza un terases radošo gaisotni piepildīs mākslinieces Dinas Dubiņas darbu personālizstāde „PārVērtības”, kā arī Brēmenes mākslinieces Haides Marijas Foigtas un Siguldas mākslinieces Zinaīdas Ceskes radošo darbu izstāde.

 

Par to, lai apmeklētāju labsajūta nezustu ne mirkli, rūpēsies svētku kafejnīcas un restorāni - romantiskais “Mr.Biskvīts”, elegantais “Cafe 2Locals”, radošā “Fazenda” un vienmēr profesionālais viesnīcas “Sigulda” restorāns “Kropotkins”.

Svētku papildpiedāvājuma notikumi Siguldas Jaunās pils dārzā ikvienam interesentam būs pieejami bez maksas. Uz tikšanos XXIII Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku programmas lieliskajos koncertos, operas iestudējumā “Zelta Zirgs” un Jaunās pils dārzā uzburtajā radoši – muzikālajā piedzīvojumā!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi