×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-08-04
Izstāžu cikls par vēsturisko ēku stāstiem Siguldas novada bibliotēkā

Augustā Siguldas novada bibliotēka uzsāk novadpētniecības izstāžu ciklu „Izzini valsts un novada nozīmes vēstures un arhitektūras pieminekļu stāstus Siguldā” par ēkām, kuru stāsti atklāj liecības par kultūras mantojumu.

Šī cikla pirmā izstāde „Radošās inteliģences tikšanās vietai – Zuzes mājai 110 gadi” atklās stāstu par māju, kurā dzīvojis un strādājis grafiķis Zigurds Zuze un kura tēvs Jānis Zuze – savulaik Rakstnieku pils bibliotekārs un pilsētas domnieks – šeit pulcinājis tā laika literātus. Izstādē būs skatāmi materiāli no bibliotēkas novadpētniecības krājuma un Zigurda Zuzes arhīva. Šai ēkai kā pirmajai veidot izstādi bibliotēka izvēlējusies, jo augusts ir Zigurda Zuzes dzimšanas mēnesis, kā arī ēkai šogad aprit 110 gadi.

Turpmākās izstādes būs veltītas Krūmiņa mājai, „Villa Zaļā”, Siguldas Jaunajai jeb Rakstnieku pilij, Grīnberga vasarnīcai, Malvīnes Grīnbergas vasarnīcai, villai „Agnese” u.c.

Iedzīvotāji tiek aicināti atsaukties un palīdzēt izstādēm tapt bagātākām ar saviem atmiņu stāstiem, senajām fotogrāfijām vai atklātnēm par šīm ēkām. Tieši nepublicētās ziņas, fakti un fotogrāfijas no siguldiešu personīgajiem arhīviem veidos izstādes nozīmīgāko pienesumu.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas bibliogrāfe
Iveta Hamčanovska


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi