×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-08-11
Ievērojami atjauno dabas tūrisma infrastruktūru Siguldā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā

Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu daudzviet Gaujas Nacionālajā parkā Dabas aizsardzības pārvalde uzlabo dabas tūrisma infrastruktūru – Siguldas apkārtnē tiek atjaunotas tūrisma takas aptuveni 20 kilometru garumā.

„Gaujas Nacionālais parks, t.sk. Sigulda, ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem Latvijā, un ik gadu uzņem ap miljonu apmeklētāju. Mūsu mērķis ir padarīt dabas teritorijas ērti pieejamas apmeklētājiem – bet vienlaikus nenodarīt kaitējumu dabas vērtībām. Tāpēc speciālisti ir rūpīgi strādājuši, lai ievērotu šos it kā pretrunīgos nosacījumus. Šī projekta nolūks ir radīt tādus apstākļus, lai tūristu atrašanās dabas objektos neatstātu negatīvu ietekmi. Taku, laipu, ugunskuru vietu u.c. infrastruktūras izveide ir tieši saistīta ar apmeklētāju plūsmas regulēšanu un saudzīgu dabas vērtību un resursu patērēšanu. Tā kā arvien lielāku lomu dabas aizsardzībā ieņem sabiedrības izglītošana, tad projekta ietvaros nozīmīga loma atvēlēta informācijas infrastruktūrai – stendiem, norādēm u.tml. Mēs atvainojamies visiem dabas tūrisma/atpūtas dabā cienītājiem, jo daudzviet pieeja dabas objektiem šovasar būs ierobežota vai pilnībā slēgta. Taču šīs ir īslaicīgās neērtības, kas vainagosies ar drošāku un ērtāku vidi, sakārtotām atpūtas zonām u.tml. jau gada otrajā pusē,” stāsta Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas direktora vietnieks Mārtiņš Zīverts.

Siguldas novadā dabas tūrisma infrastruktūras darbi sākušies Velnalas apkārtnē, kur notiek Piķenes kraujas takas atjaunošana un labiekārtošana. Gaujas senielejā 2,8 kilometru garumā tiks atjaunota Bebru taka, kas atrodas starp Velnalu un Balonu pļavu. Gan gājējiem, gan velobraucējiem gada otrajā pusē būs pieejama ērtāka un drošāka taka posmā no atpūtas kompleksa „Brūveri” līdz Mednieku namiņam. Labiekārtota tiks arī gājēju taka pie Krimuldas muižas, bet jauna taka tiks izveidota no Krimuldas muižas līdz Mednieku namiņam un ap to.

Gūtmaņa alas apkārtnē tiek iekārtota jauna, 1,4 kilometrus gara taka „Mazā Sigulda”, kas ļaus Gaujas tuvumu un burvību baudīt arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Savukārt, lai gājēju plūsmu novirzītu no autoceļa Sigulda – Turaida, top jauna dabas taka no Gūtmaņalas līdz Turaidai teju 300 metru garumā. Gājējiem un velobraucējiem tiks izveidota 1,5 kilometrus gara taka no Gūtmaņalas stāvlaukuma līdz skatu vietai pie Gaujas, kā arī no tilta pār Gauju līdz skatu platformai pie Gaujas.

Tāpat tiek labiekārtota taka Paradīzes kalna apkārtne – arī tās infrastruktūra gandrīz 700 metru garumā būs piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Jauna gājēju taka top no Paradīzes kalna līdz Pēteralai, kā arī no Pēteralas līdz Kraukļupītei.

Siguldas apkārtnē vēl šajā gadā tiks sakārtota vairāk nekā divus kilometrus gara gājēju taka uz Kārļa kalnu, kas atrodas virs Gūtmaņa alas un gandrīz 700 metrus garā taka uz Ķeizarkrēslu.

Jauna gājēju taka taps arī panorāmas rata apkārtnē, bet Gaujas senielejas nogāzē, no Svētku laukuma līdz Peldu ielai, tiks izbūvēts 550 metrus garš bruģēts serpentīns.

Autotransporta novietne tiks uzlabota Gaujas Nacionālajā parkā un dabas liegumā „Mežmuižas avoti” Allažu pagastā.

Darbus visos objektos plānots pabeigt līdz 2015.gada 10.decembrim.

Dabas aizsardzības pārvalde atvainojas par neērtībām, kas var rasties apmeklējot objektus, kur notiek infrastruktūras izbūves darbi. Vienlaikus Dabas aizsardzības pārvalde aicina apmeklētājus būt saudzīgiem pret radītajiem infrastruktūras uzlabojumiem.

Infrastruktūras atjaunošanas darbi tiek veikti Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta „Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās” Nr.3DP/3.5.1.3.0/10/IPIA/VIDM/001 ietvaros.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi