×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-08-17
Siguldas slimnīca turpina attīstīties – pieaug dzemdību un bariatrisko operāciju skaits

Siguldas slimnīcā Siguldas novada un Latvijas iedzīvotājiem ir pieejama Dzemdību – ginekoloģiskā nodaļa, Rehabilitācijas un sporta medicīnas nodaļa, Uzņemšanas nodaļa, Ķirurģijas nodaļa, Trešā un ceturtā terapeitiska profila nodaļa, Diagnostikas nodaļa, kā arī Ambulatorā nodaļa, jeb poliklīnika. Slimnīcas trīs galvenie attīstības virzieni ir dzemdību palīdzība, plānveida ķirurģiskā, ortopēdiskā un ginekoloģiskā operatīvā ārstēšana ar akcentu uz mazinvazīvām metodēm, kā arī ambulatorā un stacionārā rehabilitācija.

Siguldas slimnīcai kopš 2009.gada ir aprūpes slimnīcas statuss – stacionārā pasūtījuma ietvaros valsts iedzīvotājiem apmaksā tikai zemas intensitātes veselības aprūpi, tādēļ slimnīcu ik gadu finansiāli, sniedzot atbalstu investīcijām slimnīcas attīstībā, atbalsta Siguldas novada pašvaldība, bet pati slimnīca attīsta konkurētspējīgus maksas pakalpojumus.

 „Katru gadu pašvaldība Siguldas slimnīcas attīstībā iegulda 70 000 eiro, lai varētu uzlabot slimnīcas tehnisko aprīkojumu. Plānots, ka pašvaldība Siguldas slimnīcas attīstībā līdzekļus ieguldīs līdz 2017.gadam. Ceram, ka pēc tam slimnīca varēs pati atļauties investēt savā attīstībā,”

stāsta Jānis Zilvers, Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietnieks sociālajos jautājumos un kapitāldaļu turētāja pārstāvis SIA „Siguldas slimnīca”.

Šogad Siguldas slimnīca par pašvaldības sniegto finansējumu ir iegādājusies multifunkcionālu operāciju galdu 50 000 eiro vērtībā, jaundzimušo dzirdes pārbaudes aparātu vairāk nekā 4 000 eiro vērtībā, fototerapijas lampu dzemdību nodaļai turpat 4 000 eiro vērtībā, kā arī vēl vairākas Dzemdību nodaļai nepieciešamās iekārtas. 2014.gadā vērienīgākās pašvaldības investīcijas tika veiktas, lai sakārtotu ugunsdzēsības sistēmu 33 500 eiro vērtībā, veiktu asfaltēšanas darbus neatliekamās medicīnas palīdzības zonā par 24 000 eiro, kā arī nomainītu datortomogrāfa spuldzi 30 000 eiro apmērā.

Siguldas slimnīcā ir astotais lielākas dzemdību skaits Latvijā. 2013.gadā Siguldas slimnīcā dzimuši 736 mazuļi, bet 2014.gadā slimnīcā pasaulē nāca 841 mazulis. Siguldas slimnīca pagājušajā gadā dzemdību skaita ziņā ir apsteigusi Jēkabpils reģionālo slimnīcu, Rēzeknes reģionālo slimnīcu, Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu, kā arī Kuldīgas, Dobeles, Preiļu, Ogres, Madonas, Cēsu un Balvu slimnīcas. Slimnīcas darbības stratēģija paredz, ka līdz 2019.gadam dzemdību skaitu plānots stabilizēt līdz 950 – 1000 dzemdībām gadā.

Dzemdību palīdzību, ka arī ginekoloģiskās operācijas Siguldas slimnīcas dienas stacionārā apmaksā valsts. Dzemdību – ginekoloģiskā nodaļa piedāvā arī konsultācijas grūtniecēm, maksas ginekoloģiskās operācijas, kā arī dzemdības ūdenī. Slimnīcas ūdens dzemdību zāle ir unikāla ar to, ka tajā ir Latvijā pirmā profesionālā un sertificētā dzemdību vanna.

Siguldas slimnīcā tiek veiktas arī plānveida operācijas, kuras 70% gadījumu ir valsts pasūtījums. 2014.gadā slimnīcā notika 732 plānveida operācijas, no kurām 510 bija valsts pasūtītās operācijas, 104 maksas operācijas Latvijas pacientiem un 118 maksas operācijas ārvalstu pacientiem. Siguldas slimnīca no 2010. gada ir kļuvusi par vadošo iestādi aptaukošanās slimību jomā, nodrošinot bariatrisko un metabolo ķirurģiju. Katru gadu Siguldā tiek izoperēti vairāk pacienti ar aptaukošanās slimībām nekā Latvijas slimnīcās kopā. Operācijas rezultātā gandrīz visi pacienti gada laikā zaudē ap 80% liekā svara. Bariatriskā ķirurģija pagaidām nav valsts apmaksāta un Siguldas slimnīca šo ķirurģijas nozari ir izveidojusi par savu galveno eksporta produktu. 2014.gadā mēnesī vidēji tika operēti 9 ārvalstu un divi Latvijas pacienti – galvenā pacientu plūsma ir no Norvēģijas, bet tiek strādāts arī pie lielākas pacientu piesaistes no Zviedrijas, Lielbritānijas un Īrijas. Plānots, ka 2019.gadā operācijas tiks veiktas 18 – 20 pacientiem mēnesī.

Siguldas slimnīca piedāvā pakalpojumus arī tādā specifiskā nišā kā pēcinsulta un politraumu pacienti, kuriem palīdzība tiek nodrošināta pateicoties tam, ka slimnīcā ir pieejams dežūrārsts. Siguldas slimnīca 2014.gadā nodrošināja stacionāru ārstēšanu 2 171 pacientam.

Siguldas slimnīcā pieprasīta ir Rehabilitācijas un sporta medicīnas nodaļa, kurā strādā profesionāli fizioterapijas speciālisti. Jānis Zilvers norāda, ka nodaļa strādā divos virzienos:

„Viens rehabilitācijas virziens ir darbs ar smagiem, piemēram, pēcinsulta pacientiem, savukārt otrs rehabilitācijas virziens ir vērsts uz cilvēkiem, kuri veseļojas  ambulatori, lielākoties tie ir Siguldas novada iedzīvotāji. Saskaņā ar slimnīcas stratēģiju, plānots, ka Rehabilitācijas un sporta medicīnas nodaļa līdz 2019.gadam palielinās vienlaikus apkalpojamo klientu skaitu no 17 līdz 28 pacientiem.”


Tāpat Siguldas slimnīcas teritorijā šobrīd turpinās „Stereotaktiskās radioķirurgijas centra Sigulda” būvniecība, kurā tiks uzstādīta jaunākās paaudzes iekārta „CyberKnife” specifisku audzēju ārstēšanai bez ķirurģiskas iejaukšanās. Baltijas valstīs šāds onkoloģijas ārstēšanas veids šobrīd nav pieejams. Plānots, ka pirmos pacientus „Stereotaktiskās radioķirurgijas centrs Sigulda” varēs uzņemt jau šī gada novembrī.

Siguldas slimnīca nodrošina pacientiem savlaicīgi pieejamus, kvalitatīvus, mūsdienu medicīnas metodēm un tehnoloģijām atbilstošus ārstniecības un diagnostikas pakalpojumus, kuros pakalpojumi pieejami ikvienam Siguldas novada un Latvijas iedzīvotājam. Informācija par Siguldas slimnīcas pakalpojumiem pieejama interneta vietnē www.siguldasslimnica.lv.

Informāciju sagatavoja:
Marika Šakuna


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi