×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-08-20
Izstrādāta mobilā aplikācija „Dabas tūrisms”

Lai sniegtu informāciju par tūrisma iespējām īpaši aizsargājamās dabas teritorijās Latvijā, Dabas aizsardzības pārvalde izstrādājusi mobilo aplikāciju „Dabas tūrisms”, kas viedtālruņu un planšetdatoru lietotājiem būtiski atvieglos apskates objektu, piemēram, taku, skatu torņu, atrašanu dabā, kā arī sniegs detalizētu informāciju par objektu pieejamību un citiem tūrisma pakalpojumiem.

Aplikācija ir pieejama četrās valodās (latviešu, lietuviešu, krievu un angļu), kas sniedz iespēju arī mūsu valsts viesiem brīvi iegūt informāciju par dabas tūrismu Latvijā. Tajā ietverta informācija par dabas takām, velo maršrutiem, kā arī laivošanas un putnu, dzīvnieku vērošanas iespējām, skatu vietām, platformām un torņiem, informācijas centriem un punktiem, kā arī autostāvvietām, sabiedriskā transporta iespējām, nakšņošanas un ēdināšanas iespējām u.c. pakalpojumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās.

Ar aplikācijas palīdzību ir iespējams nokļūt līdz izvēlētajai vietai, veikt objektu atlasi un meklēšanu. Tā ir lietojama tikai interneta (online) režīmā tomēr, izmantojot dažādas (offline) karšu programmas, ir iespējama programmu sinhronizācija, kas sniedz iespēju līdz izvēlētajam objektam nokļūt arī bez interneta lietošanas nepieciešamības. Lai rosinātu un ieinteresētu ceļot un atpūsties dabā, aplikācijā ir pieejamas virtuālās tūres un piecas filmas par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām un dabas daudzveidību Latvijā.

„Īpaši aizsargājamās dabas teritorijas ir populārs tūristu galamērķis visā pasaulē, arī Latvijā. Līdz šim galvenokārt, informācija par atpūtas iespējām Latvijas dabā un nacionālajos parkos bija pieejama tikai mājaslapās un bukletos, bet ne mobilās aplikācijas veidā. Taču, ņemot vērā tūristu informācijas izmantošanas paradumus, Dabas aizsardzības pārvalde, piesaistot finansējumu, radījusi mūsdienīgu rīku saudzīgai un izzinošai atpūtai dabā,” pauž Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektore Sandra Bērziņa.

Aplikācija bez maksas pieejama gan iPhone, gan Android tālruņiem App Store un Google Play vietnēs. Lai to varētu izmantot, ir nepieciešams tikai interneta pieslēgums un aktivizēta globālā pozicionēšanas sistēma jeb GPS.

Aplikācija tiks regulāri papildināta un pilnveidota. Tāpēc lietotāji aicināti informēt Dabas aizsardzības pārvaldi par nepieciešamiem tehniskiem un saturiskiem uzlabojumiem.
 
Aplikācija izstrādāta projekta  „Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas labākai pierobežas reģionu pieejamībai” ietvaros, kur vadošais partneris bija Šauļu reģiona attīstības aģentūra, un Dabas aizsardzības pārvalde bija viens no trim projekta partneriem Latvijā. Projekta mērķis bija, izmantojot informāciju un komunikāciju tehnoloģijas, uzlabot vispārēju iekšējo un ārējo pierobežas reģionu pieejamību, lai nodrošinātu kvalitatīvus tūrisma pakalpojumus.
Projekts Nr. LLV-389  tika īstenots ar Eiropas reģionālās attīstības fonda Latvijas–Lietuvas pārrobežas sadarbības programmas 2007.-2013. gadam finansējumu. Kopējais projekta budžets ir 362 698,42 eiro - no tiem Dabas
aizsardzības pārvaldes budžets – 73 007,50 eiro.

Informāciju sagatavoja:
Dabas aizsardzības pārvaldes
Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja
Inese Pabērza

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi