×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-08-26
Novada pedagogi tiekas Zinību dienai veltītā konferencē

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, 25.augustā, Zinību dienai veltītā konferencē Siguldas Valsts ģimnāzijā jau sesto gadu tikās vairāk nekā 200 novada pedagogi. Kā ierasts, konferences laikā tika pārrunātas jaunā mācību gada aktualitātes un izglītības jomas attīstības virzieni. Pasākuma laikā tika sveikti skolotāji, kuri septembrī uzsāks darbu novada izglītības iestādēs. Konferences laikā Siguldas novada Domes Atzinību saņēma Vilnis Trupavnieks. No septembra Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors būs Rūdolfs Kalvāns.

Zinību dienai veltīto konferenci atklāja Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa, kas savā uzrunā sveica novada skolotājus ar jaunā mācību gada sākumu. Informējot pedagogus par aktualitātēm Siguldas novada izglītības jomā, L.Sausiņa norādīja, ka 2015./ 2016. gadā mācības Siguldas novada skolās uzsāks rekordliels pirmklasnieku skaits – 270.  Jau otro gadu Siguldas novada skolēnu kopskaits palielinās. Salīdzinot ar iepriekšējo mācību gadu, skolēnu skaits ir palielinājies par 153 skolēniem. Analizējot bērnu dzimstības dinamiku un migrācijas rādītājus, var prognozēt, ka turpmākajos gados Siguldas novadā būs izteikta pirmskolas vecuma bērnu un sākumskolas vecuma bērnu skaita palielināšanās, kas būtiski ietekmēs izglītības infrastruktūras investīciju plānošanu.

Konferencē ar prezentācijām piedalījās arī Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja Inita Juhņeviča  Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks.

Katru gadu, darba gaitas novada izglītības iestādēs uzsāk jauni pirmsskolas izglītības iestāžu, skolu un interešu izglītības iestāžu skolotāji, šogad – novada pedagogu pulkā uzņemti 15 jauni pedagogi – bērnudārza “Ābelīte” skolotājas Māra Medne, Gundega Tetere un Sandra Zelča, bērnudārza “Pīlādzītis” skolotājas Anita Lāce un Jeļena Zvirbule, Siguldas 1.pamatskolas angļu valodas skolotāja Edīte Kuzmina, latviešu valodas skolotājas Lolita Šteinberga un Elita Vīgante, Laurenču sākumskolas skolotājas Ieva Razgačeva un Evita Vaišļa, kā arī dabaszinību skolotāja Madara Alberte. Siguldas pilsētas vidusskolā šajā mācību gadā darbu uzsāks angļu valodas skolotāja Kristīne Velika, kā arī sporta skolotāja Sandra Ruša. Siguldas Valsts ģimnāzijā darbu jaunajā mācību gadā uzsāks direktors Rūdolfs Kalvāns un ķīmijas skolotājs Alvis Zvirgzdiņš.

Tāpat konferencē tika godināti novada skolotāji, kuri novada izglītības iestādēs ir nostrādājuši vairāk nekā 10 gadus un kuriem 2015.gadā ir nozīmīgas jubilejas. Šogad tika sveikti 8 jubilāri – Andris Muižnieks, Biruta Kudiņa, Dzidra Rugaine, Vanda Priedīte, Daina Švalbe, Lidija Ločmele, Vija Osīte un Ināra Dalke.

Emocionāls brīdis konferencē bija Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora Viļņa Trupavnieka godināšana, kas ģimnāzijas direktora amatā aizvadījis 20 gadus. Vilnis Trupavnieks saņēma Siguldas novada Domes Atzinību par mūža ieguldījumu Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas novada izglītības attīstībā.  

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi