×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-01
Aizvadītas ikgadējās skrituļslidošanas sacensības „S! – Powerslide”

Svētdien Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā tika aizvadītas ikgadējās skrituļslidošanas sacensības „S! - Powerslide kausa izcīņa”, kur visās vecuma grupās sacensības uzsāka vairāk nekā 80 skrituļslidotāju. Dalībniekiem, neskaitot pašas jaunākās SV6 un SV8 grupas, bija jāsacenšas četros startos, kas ietvēra dažāda garuma distances.

Vīriešiem elites grupā kopvērtējumā uzvaru svinēja Roberts Pundurs („Powerslide” –„Taktika.lv”), bet sieviešu konkurencē pirmajās divās vietās elites grupā bija kalnu slēpotājas no SK „Pantera” – Marta Garā un Ieva Meldere, kuras bija ātrākās 200m sprintā, bet pārējos trīs startos garākās distancēs piekāpās pieredzējušajai skrituļslidotājai no S40 grupas Antrai Zemītei („ASI Skibox”) un labākajai juniorei Laine Kreitālei („ASI Skibox”).

Elites kā arī junioru un SV40 grupas pārstāvji un pārstāves sacentās 200m sprintā, 1,4km (7x200m), 4,8km (4x1,2km) un 2,8km (14x200m) distancēs. Trijos startos dalībnieki brauca pa 200m apli, bet vienā no startiem sacentās arī pa garo 1,2km apli ar nelielu nobraucienu un kāpumu. 200m sprints bija vienīgais ar intervālu startu.

Vīriešu elites grupā trīs uzvaras un viena trešā vieta nodrošināja pārliecinošu uzvaru Robertam Punduram, kuram pirmajos trijos startos vistuvāk bija labākais juniors Reinis Znotiņš („Powerslide”). Gan Roberts, gan Reinis izcēlās ar ļoti labiem rezultātiem 200m sprintā, Reinim Znotiņam uzrādot laiku 19,18 sekundes, bet Robertam Punduram pat zem 19 sekundēm – 18,95. Katrā startā sīvu pretestību izrādīja spēcīgais lietuvietis Viktoras Cesulis, kurš ieguva otro vietu, bet, neskatoties uz uzvaru pēdējā startā 2,8km distancē, trešajā vietā kopvērtējumā ierindojās Lauris Bitenieks („Powerslide – Laimīte”), kurš ceturtajā vietā atstāja pirmajos divos startos trešo vietu ieguvušo Oskaru Punduru („Powerslide – Taktika.lv”). Pēc otrā labākā rezultāta uzrādīšanas 200m sprintā junioru kongruencē no sacensībām izstājās otrās vietas pretendents Krišjānis Ceplis („Powerslide – Laimīte”), līdz ar to aiz uzvarētāja Reiņa Znotiņa trijniekā ierindojās Artis Pencis (BJC „Laimīte”) un Kristers Kuģenieks (Filter), Artim pārspējot allaž priekšā esošo Kristeru.

Sievietēm elites grupā pirmajās divās vietās ierindojās SK „Panteras” kalnu slēpotājas, abām līdzīgi cīnoties tikai divos startos – 200m sprintā, kur Marta Garā, uzrādot rezultātu 22,89 sekundes, tikai par divām sekundes simtdaļām apsteidza Ievu Melderi, kura savukārt par četrām sekundes simtdaļām finiša sprintā pārspēja Martu 2,8km distancē (2,8km Marta palīdzēja komandas biedrenei, lai Ieva kopvērtējumā varētu nosargāt otro vietu, un uzvaru liedza arī kritiens priekšpēdējā apļa sākumā, atrodoties līderpozīcijās – aut.piez.). Trešo vietu ieguva Karīna Ceriņa, kura garākās distancēs izrādīja konkurenci I.Melderei, 4,8km arī apsteidzot viņu par 20 sekundēm. Ja 200m sprintā Marta ar Ievu bija ātrākās, ņemot vērā visas sieviešu grupas, tad pārējos trīs startos viņām stabili priekšā bija labākā S40 grupas pārstāve Antra Zemīte un labākā juniore Laine Kreitāle, sarūpējot interesantu divcīņu un sprinta finišu 4,8km un 2,8km distancēs, abas reizes nedaudz ātrākai esot Antrai Zemītei. Antra savā grupā aiz sevis atstāja itālieti Silviju Tasaru un Janu Miglinieci, bet juniorēm otro vietu pēc Katrīnes Dreimanes izstāšanās, ieguva Elza Osmane.

V40 grupā vīriešiem 200m sprintā uzvarēja kalnu slēpotāju un skrituļslidotāju treneris Andris Krauja (ASI Skibox), taču nākamajos trīs startos pārējiem cerības neatstāja Dzintars Sarmulis (Filter), svinot uzvaru arī kopvērtējumā. A.Kraujam, pārējos trīs startos cīnoties ar vēl pāris sāncenšiem un finiša sprintā viņus pārspējot, godpilnā otrā vieta, bet uz trešā pakāpiena kāpa Ivars Vingris (Filter).

Papildus nominācijā par absolūti labāko laiku visu četru startu kopsummā neatkarīgi no pārstāvētās grupas lielos ceļojošos kausus savā īpašumā ieguva Roberts Pundurs, kuram tā jau bija otrā reize. Pirms pēdējā starta viņam tikai pussekundi zaudēja iepriekšējo divu gadu šā kausa ieguvējs Reinis Znotiņš, bet pēdējā startā junioru sacentās atsevišķi, līdz ar to Reinim bija jābrauc vienatnē, jo līdzvērtīgu sāncenšu junioros viņam nebija. Taču nevar teikt, ka Roberts nākamajā startā pie elites būtu daudz ko ieguvis no braukšanas grupā, jo viņš lielāko daļu distances strādāja grupas priekšgalā. Sievietēm pie ceļojošā kausa pirmo reizi tika Laine Kreitāle. No četriem startiem trīs reizes savstarpējās cīņās pārāka par Laini bija Antra Zemīte, taču 1,4km distancē, kur viņas nestartēja kopā, Lainei izdevās uzrādīt par trim sekundēm ātrāku laiku, kam beigās izrādījās izšķirošā loma.

SV10 līdz SV14 grupas, kā arī „Open” jeb atklātās grupas pārstāvji sacentās četros startos dažāda garuma distancēs, SV8 – trijos, bet pašiem jaunākajiem no SV6 grupas bija jābrauc divas reizes, abas reizes veicot vienu un to pašu distanci – 200m.

Puišiem V14 grupā (2001./2002.g.) nekādas cerības gadu jaunākajiem kolēģiem neatstāja „Filter” pārstāvis Rodžers Petaks, kurš ar tādu sniegumu visticamāk ieņemtu otro vietu aiz Reiņa Znotiņa junioros. Toties ļoti līdzīgi par otro vietu cīnījās Sandis Reinsons un Edgars Ņezamovs (abi BJC „Laimīte”), pirmajos trijos startos virsroku ņemot Sandim, bet pēdējā par pāris centimetriem priekšā esot Edgaram. Meitenēm līdzīga cīņa par uzvaru starp abām BJC „Laimīte” meitenēm sanāca tikai 200m sprintā, kur par sešām simtdaļām Alīna Savrucka apsteidza Santu Pētersoni. Pārējos trīs startos garākās distancēs Alīna apliecināja savu pārākumu, liekot Santai samierināties ar otro vietu. Trešo vietu visās četrās distancēs ieņēma kalnu slēpotāja Karlīna Lāce (Ziemeļpols).

V12 grupā (2003./2004.g.) puišiem nepārspēts par gadus jaunākiem sāncenšiem bija augumā raženais kalnu slēpotājs Viktors Kokins, bet stabilu otro vietu ieņēma vēl viens kalnu slēpošanā startējošais dalībnieks Rihards Ordelovskis, kuram tikai vienā startā sīvu pretestību izrādīja trešās vietas ieguvējs Artūrs Miglinieks (vis trīs ASI „Skibox”). Meitenēm bija pilnīgi savādāks scenārijs, jo uz uzvaru gāja un līdzīgi visos startos cīnījās trīs dalībnieces, neiztiekot arī bez kritieniem. Uzvara kopvērtējumā tika Līvai Kreitālei (ASI „Skibox”), kas aiz sevis atstāja Agati Priedīti (BJC „Laimīte”), ar kuru abas trešajā startā dalīja pirmo vietu, bet sāpīgu kritienu piedzīvojusī un otrajā startā bez rezultāta palikusī Patrīcija Sniķere (BJC „Laimīte”) tomēr spēja iespraukties kopvērtējuma trijniekā (viņa ieguva 220 punktus ar ieskaitītiem trim startiem, kamēr Martai Ceriņai četros startos sanāca 210).

V10 grupā (2005./2006.g.) nepiedalījās šīs grupas divi labākie pārstāvji, tāpēc allaž trešo vietu iegūstošais Rainers Kreitāls (ASI „Skibox”) izbaudīja pirmās vietas iegūšanu, kaut arī pēc 200m sprinta finiša sanāca kritiens, taču viss veiksmīgi. Katrā startā līderim mierīgi uzelpot neļāva kalnu slēpotājs Krists Turauskis (SK „Pantera”), bet trešā vieta tika Lukasam Pušņinam no SK „Kore”, bet divas reizes trijniekā tikušais lietuvietis izlaida vienu startu un vēl vienā citā krita divas reizes, tāpēc kopvērtējumā palika krietni aiz trijnieka. Meitenēm ierastajam ASI „Skibox” trio iztrūka Ances Grosbergas, līdz ar to Ance Kucina vienīgā centās pārspēt grupas līderi Annu Krūmiņu. Lai arī Ance bija ļoti tuvu visas četras reizes, tomēr Anna spēja uzvarēt visos startos. ASI „Skibox” absolūto trijnieku šoreiz noslēdza Loreta Jurēvica.

Vēl tuvāk viens otram nekā abas līderes S10 meitenēm bija uzvaras pretendenti V8 grupā (2007./2008.g.) puišiem Kristaps Ņezamovs un Gustavs Vācietis, Kristapam visos trijos startos, apsteidzot kalnu slēpotāju Gustavu par 0,1 sekundi. Stabilu trešo vietu ieguva viens no labākajiem kalnu slēpotājiem savā vecumā Pauls Prancāns (SK Pantera). S8 meitenēm duelis par uzvaru sākās ar klanu slēpotājas Amandas Eihmanes pirmo vietu 200m sprintā, bet nākamajos divos startos ātrāka bija Alīna Novikova (abas ASI Skibox), kura tad svinēja uzvaru kopvērtējumā, atvēlot Amandai otro vietu. Visas reizes trešā finišēja vēl viena ASI Skibox pārstāve Evita Ezera.

Jaunākajā V6 grupā (2009.g. un jaunāki) puišiem vienīgajam pārstāvim Dāvidam Ulmanim tā arī neuzrādās neviens konkurents, bet meitenēm Katrīnas Krūmiņas trešā vieta pirmajā startā neļāva uzvarēt kopvērtējumā, jo viena uzvara bija arī Ievai Kucinai, bet Ievai otrajā startā otrā vieta, kas līdzīgajā cīņā deva uzvaru kopvērtējumā. Trijnieku noslēdza Sabīne Ceriņa.

Tautas klasē dāmām Baiba Dzene visos četros startos apsteidza Gunitu Sniķeri, bet vīriešiem, kur startēja deviņi dalībnieki, visos startos uzvarēja Normunds Korņejevs, kuram visu laiku ļoti tuvu bija Ralfs Meždrejs. Līdzīgajā cīņā par trešo vietu Rihards Mozaļevskis pārspēja Ivo Pušņinu.

Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi