×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-04
Siguldas novada bibliotēku darbinieki gūst pieredzi Cēsīs

Siguldas novada bibliotekāri kopā ar Pierīgas reģiona publisko bibliotēku darbiniekiem augusta pēdējo piektdienu aizvadīja, gūstot pieredzi kādā no Latvijas bibliotēkām, šogad – Cēsu Centrālajā bibliotēkā un Amatas novada Līvu bibliotēkā.

Cēsu Centrālā bibliotēka atrodas pilsētas centrā, atjaunotā un renovētā ēkā. Atjaunotajā pagrabstāvā atrodas krātuve, daļa no aktīvā krājuma, ventilāciju sistēmas centrs, 1.stāvā – pieaugušo apkalpošanas nodaļa un atsevišķa jauniešiem iekārtota telpa ar grāmatu fondu un atpūtas stūrīti, 2.stāvā – bērnu apkalpošanas nodaļa ar atsevišķu spēļu zonu, TV telpu, Periodikas lasītava, klusā lasītava, plašais un apjomīgais Novadpētniecības krājums, jaunizbūvētajā – 3.stāvā – administrācija un mācību – apspriežu telpa. Bibliotēkā ir ļoti īpaša un plaša miniatūrgrāmatu kolekcija ar apmēram 700 grāmatiņām, kuru izmēri man lielāki par 100x100 milimetriem.

Bibliotēkas atjaunošana sākās 2013.gadā. Apmeklētājiem tā ir atvērta kopš 2015.gada februāra. Projektu finansēja Cēsu novada pašvaldība un Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF). Kopējās bibliotēkas atjaunošanas izmaksas sasniedza vairāk nekā 2,9 miljonus eiro. Ēkas rekonstrukcijas projektu izstrādāja arhitekta Jura Pogas birojs, kas projektējis arī jauno Vidzemes koncertzāli „Cēsis”. Šeit pilnībā saglabāts ēkas vēsturiskais veidols. Īpašs akcents ir jumta stikla logi jeb gaismas skursteņi.

Interesants fakts, ka atjaunojot ēku, arhitekti uz balkona grīdas atklājuši dekoratīvās flīzes ar tulpju un pusmēness ornamentiem un nolēmuši to izmantot kā interjera galveno akcentu. Katra stāva interjerā ir izmantotas citas krāsas, bet visur ir vienojošs stilizēts tulpīšu motīvs, kas saskatāms gan uz stikla sienām, gan stiklotajām durvīm, gan arī uz griestu dekoratīvajām plāksnēm. Savukārt balkona grīda un terase pie ieejas izklāta ar autentiskām flīžu kopijām, kuras izgatavotas Latvijā.

Cēsu Centrālā bibliotēka ir reģiona galvenā bibliotēka un tās metodiskajā pārraudzībā ir astoņas novadu 64 bibliotēkas (29 publiskās bibliotēkas un 35 skolu bibliotēkas). Kopumā bibliotēkā strādā 16 bibliotekārie darbinieki. Novadu bibliotēku darbiniekiem tiek organizēti profesionālās pilnveides pasākumi – semināri, praktiskas apmācības, pieredzes apmaiņas braucieni u.c. Visas novadu publiskās bibliotēkas uzsākušas automatizētu lietotāju apkalpošanu. 

Amatas novada Līvu bibliotēka no 2013.gada atrodas plašās telpās, pašā ciemata centrā. Bibliotēkā regulāri notiek aktivitātes gan bērniem, gan pieaugušajiem. Interesanti bija iepazīties ar neliela pagasta bibliotēkas darbību, kurā strādā viens bibliotekārs, spējot panākt, ka bibliotēka veic ne tikai savas – tradicionālās funkcijas, bet arī rada vidi, kurā notiek dažādi pasākumi, tikšanās un kuru labprāt apmeklē arī Cēsu iedzīvotāji. Apmeklējuma laikā bija iespēja aplūkot plašu izstādi par pirmo kamaniņu trasi  ne tikai Latvijā, bet visā bijušājā PSRS,tās veidotājiem, treneriem un audzēkņiem  –  sportista karjeru „Cīrulīšos” sāka gan kamaniņu braucējas Vera Zozuļa un Ingrīda Amantova, gan Iluta Gaile un bobslejists Zintis Ekmanis. Braucienā gūtas jaunas un noderīgas atziņas.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas darbinieces


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi