×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-04
Jūdažu ezerā konstatētas zilaļģes, ezerā peldēties aizliegts!

Piektdien, 4.septembrī, Valsts vides dienesta speciālisti Jūdažu ezerā konstatējuši „ūdens ziedēšanu” jeb toksisko zilaļģu masveida savairošanos. Toksiskās zilaļģes ir mikroskopiski vienšūnas augi, kas tiem labvēlīgos apstākļos izraisa šo dabas parādību, kas vasarās novērojama daudzās gan lielās, gan mazās ūdenstilpnēs.

Toksiskās aļģes producē spēcīgus toksīnus, kas var saindēt vai pat nogalināt ūdens iemītniekus. Tāpat nopietni saindēties var arī dzīvnieki un cilvēki, ja šāds ūdens tiek lietots uzturā vai tajā peldas.

Aļģes izdala toksīnu „mikrocistīns–LR”, kas ir 200  reižu spēcīgāka inde par ciankāliju. Saindēšanās simptomi cilvēkam ir alerģiskas reakcijas, dermatīti, nieze, organisma vispārējs vājums, muskuļu krampji, gremošanas traucējumi (vemšana, slikta dūša, kuņģa sāpes, caureja).

Valsts vides dienesta un Siguldas novada pašvaldības speciālisti norāda, ka šobrīd Jūdažu ezerā peldēties aizliegts!



Informāciju sagatavoja:
Aivars Jakobsons
Vides, darba un civilās aizsardzības nodaļas vadītājs


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi