×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-06
Vienības velobrauciens pulcē jaunu rekordu kopš neatkarības atjaunošanas – 6000 dalībniekus

Svētdien Siguldā norisinājās 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens, kas trīs dažādās distancēs pulcēja lielāko dalībnieku skaitu kopš valsts neatkarības atjaunošanas – 6000 velomīļu. Itera sporta šosejas braucienā uzvaru svinēja Krists Neilands, SEB MTB distancē triumfēja Arnis Pētersons, kamēr LDz tautas šosejas braucienā uzvaras lauri Kasparam Kipuram.

Šogad Latvijas gada lielākais velonotikums – Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens – atzīmēja savu 25 gadu dzimšanas dienu. Organizatori aicināja visus Latvijas iedzīvotājus svinēt nozīmīgo jubileju kopā, sarūpējot katram dalībniekam īpašu piemiņas medaļu. Tāpat īpašā vides objektā, kas atradīsies Siguldas Svētku laukumā, tiks iegravēti visi šī gada dalībnieku vārdi un uzvārdi.

Lielie un tradīcijām bagātie velosvētki trīs dažādas distancēs – Itera sporta, SEB MTB un LDz tautas braucienos – pulcēja vairāk nekā 6000 dalībniekus. Veicot savu izvēlētos distanci, svētkus kopā svinēja profesionāli sportisti, amatieri, uzņēmumu kolektīvi, ģimenes, pašvaldību darbinieki un citi domubiedri. Dalībnieku vidū bija arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, ekonomikas ministre Dana Reizniece Ozola un daudzas citas sabiedrībā zināmas personības.

Dienas pirmajā pusē 102 kilometru garajā distancē devās Itera sporta brauciena dalībnieki. Galvenā cīņa trasē norisinājās starp Rietumu – Delfin, Alpha Baltic/ Maratoni.lv un Igaunijas junioru izlases sportistiem. Pirmais atskaites punkts bija Cēsīs, kur, pateicoties vietējās pašvaldības atbalstam, notika starpfinišs. Pirmais to šķērsoja Rietumu – Delfin vienības pārstāvis Emīls Liepiņš. Bez viņa, no lielās grupas bija atrāvušies arī - Krists Neilands, Deins Kaņepējs (visi Rietumu – Delfin) un RRS/ Purvciems pārstāvis Andris Lukjanovs. Distances vidusdaļā tehnisks defekts piemeklēja Liepiņu, bet drīz vien kontaktu no līderiem zaudēja arī Lukjanovs. Nākamais būtiskais pavērsiens notika pie Raganas, kur Neilands atrāvās no komandas biedra Kaņepēja, dodoties pretim solo uzvarai.

Lai kā necenstos sekotāji, Krists lepnā vientulībā pievarēja Gaujas kāpumu un, daudzu simtu skatītāju atbalstīts, pirmais šķērsoja finiša līniju. Uzvarētāja laiks distancē bija 2 stundas 19 minūtes un 57 sekundes. Cīņā par otro vietu Igaunijas junioru izlases līderis Kristo Enn Vaga pārspēja Neilanda komandas biedru Aleksandru Rubļevski. Sieviešu konkurencē pirmā bija Katrīna Jaunslaviete no Ebike Machine, kura apsteidza Madaru Fūrmani un Tiia Tulp.

Spraigs un aizraujošs izvērtās 46 kilometru garais SEB MTB brauciens. Šeit dubultuzvaru izcīnīja ZZK/ Cēsis vienības braucēji. Triumfs Arnim Pētersonam, bet viņam sekoja Mārtiņš Blūms. Tikmēr trešo pozīciju izcīnīja Rietumu – Delfin pārstāvis Dmitrijs Sorokins. Sieviešu vērtējumā nepārspēta palika Lelde Ardava (Rietumu – Delfin), kurai sekoja Ingrīda Šmite (Sportlife Cycling team) un Lāsma Ozola (Patria MTB team).

Teju 5000 dalībnieki startēja vērienīgajā LDz tautas šosejas braucienā. Ievērības cienīgi, ka starts, kuru deva Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, ilga vairāk nekā 15 minūtes. 36 kilometru garajā trasē pa ierasto maršrut, Sigulda – Sēnīte – Ragana – Sigulda, devās dalībnieki ar visdažādākajiem velosipēdiem. Netrūka ne tandēmu, ne citu orģinālu braucamrīku. Visātrāk trasi veica Kaspars Kipurs, kurš finiša kalnā apsteidza Raimondu Brici un Aivaru Dārznieku. Sieviešu konkurencē uzvara Viktorijai Sipovičai, otrā palika Adele Ilga Spigovska, bet trešā Anastasija Krūmiņa.

Par kuplāko darba kolektīvu  kļuva VAS Latvijas dzelzsceļs, kuplākā ģimene arī šogad bija smilteniešu Ceru dinastija, kamēr visvairāk dalībniekue  pašvaldību vērtējumā bija Rīgas pilsētai. 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens sekmīgi noslēdzies. Organizatori saka lielu paldies visiem dalībniekiem un iesaistītajiem.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi