×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-07
Koncertzāle „Baltais flīģelis” atklās jauno sezonu

Sestdien, 19. septembrī, plkst.18.00 ar koncertu „Klavierkvintets. Vīne” jauno sezonu atklās koncertzāle „Baltais flīģelis”.

Koncertzāle jauno koncertsezonu sāks ar pianista Andreja Osokina un „Quattro Baltica” radošajā sadarbībā tapušo jauno koncertprojektu „Klavierkvintets. Vīne", ko mūziķi speciāli gatavo koncertam Siguldā. Andrejs Osokins, viens no leģendārās Latvijas pianistu dinastijas – Osokinu dzimtas pārstāvjiem, ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu – Artūra Rubinšteina Starptautiskā pianistu konkursa Telavivā, Margaritas Longas un Žaka Tibo starptautiskā pianistu konkursa Parīzē, Līdsas Starptautiskā pianistu konkursa un Karalienes Elizabetes Starptautiskā pianistu konkursa Briselē laureāts. Savukārt stīgu kvarteta „Quattro Baltica” sastāvā muzicē pazīstamie un iemīļotie orķestra „Kremerata Baltica” mūziķi: Džeraldas Bidva (1.vijole), Madara Pētersone (2.vijole), Santa Vižine (alts) un Pēteris Čirkšis (čells). Koncerta programmā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Ģerģa Ligeti un Johannesa Brāmsa skaņdarbi.

Rudens sezonā koncertzāle „Baltais flīģelis” aicinās uz vairākiem izciliem koncertiem:

  • 4.oktobrī plkst.18.00 Normunda Rutuļa un Hans Antehed trio koncerts „Vēstule meitenei”, kurā skanēs skaistākās latviešu klasiskās estrādes dziesmas.
  • 11.oktobrī plkst.18.00 muzikāla novele „Orlando teiksmainā dzīve” – aizraujoša muzikāla novele par Venēciju 18.gadsimtā bezgala skaistas mūzikas skanējumā. Ar lepnumu par itāļu operas kārto šūpuli Venēcijā, ar svētā Marka katedrāli un Dodžu pili fonā, ar karnevāla spožumu, ar neizbēgamajām intrigām un mīlas pārdzīvojumiem, ar lagūnu noslēpumaino viļņošanos nakts stundās un slēpšanos masku aizsegā stāstīsim par dzīvi Venēcijā, kurā tik liela loma bijusi mūzikai. Bet stāsta centrā neapšaubāmi ir viņš – neparasti augstās balss īpašnieks Orlando, kam dzīve sagādājusi tik daudz ciešanu un laimes. Muzicēs Sergejs Jēgers (kontrtenors), Jolanta Strikaite (soprāns), Agnese Kanniņa-Liepiņa (baroka vijole), Jānis Stafeckis (kontrabass) un Karina Bērziņa (stāstniece).
  • 24.oktobrī plkst.12.00 Mūzikas instrumentu veidošanas praktiskā meistarklase bērniem – iespēja iepazīt un pašiem darināt mūzikas instrumentus no dažādiem sadzīvē pieejamiem materiāliem (pānflautas no kokteiļu salmiņiem, perkusijas no izlietotām kefīra pakām utt.) sākumskolas un pamatskolas bērniem. Meistarklasi vadīs Emīla Dārziņa mūzikas skolas un Rīgas Doma kora skolas skolotāja, komponiste Marina Gribinčika.
  • 24.oktobrī plkst.13.00 koncerts „Mūsdienu mūzika bērniem”. Koncertā piedalīsies profesionāli mākslinieki – Baiba Berķe (mecosoprāns), Artūrs Noviks (akordeons), Viktors Veļičko (kontrabass), Jēkabs Nīmanis (klarnete, ģitāra, balss), kas atskaņos latviešu autoru dziesmas bērniem.
  • 31.oktobrī plkst.18.00 sadarbībā ar Jaunās mūzikas festivālu „Arēna” notiks pasākums „Folklora un mūsdienu mūzika – kompozīcija un improvizācija”. Piedalās etnomuzikologs Valdis Muktupāvels (lektors, kokle, vargans u.c. instrumenti), komponiste un folkmūziķe Helēna Vinkelmane (Helena Winkelmann, Šveice, lektore, vijole, perkusijas).
  • 7.novembrī plkst.18.00 Jolantas Gulbes-Paškevičas jaunā projekta prezentācijas koncerts „Fly Love”. Šī programma ir Jolantas Gulbes būtības atspoguļojums mūzikā un reizē arī muzikāls ceļojums dažādu tautu kultūru pasaulē – vairāku autoru dziesmas, sarakstītas pagājušā gadsimta 60. – 70.gadu periodā: gan orģinālkompozīcijas, gan pazīstamu filmu tituldziesmas. Programmas „Fly Love” dziesmas skanēs piecās valodās: angļu, portugāļu, itāļu, spāņu un latviešu. Dziesmu aranžijas veidotas latīņu mūzikas un afro-amerikāņu džeza tradīcijās.
  • 20.novembrī plkst.18.00 Latvijas Radio kora 75 gadu jubilejas koncerts – Mārtiņš Brauns „Daugava”.
  • 5.decembrī plkst.18.00 Adventa – Ziemassvētku koncerts, kurā muzicēs vokālā grupa „Putni" (vadītāja Antra Dreģe), solistes Iveta Romancāne un Ilona Haņina un Jekaterina Suvorova (arfa). Harmoniskās un sirsnīgās mūzikas programmā: vācu 14.gadsimta korāļi, Ziemassvētku dziesmas un Bendžamina Britena brīnišķīgais cikls „A Ceremony of Carols/Ziemassvētku dziesmu virkne”.       
  • 9.decembrī plkst.19.00 muzikāla zīmējumu izrāde visai ģimenei – zīmējumu opera par cilvēka spēju kļūt dāsnam „Dāsnumātika”. Izrādē Čārlza Dikensa pazīstamā stāsta „Ziemassvētku dziesma” darbība ir pārcelta un norisinās skolas klasē. Skolotāja iepazīstina ar mācību priekšmetu Dāsnumātiku, kurā jāapgūst spēja palīdzēt cilvēkiem kļūt devīgiem un līdzjūtīgiem. Izrādes režisors Varis Klausītājs, komponists Kaspars Zemītis. Izrādē uzstāsies aktieri Marta Grase, Klāvs Mellis, Rīgas Doma Kora skolas meiteņu kora ansamblis, vīru ansamblis un mūziķu grupa „The Quinters”.

Biļetes uz pasākumiem koncertzālē „Baltais flīģelis” var iegādāties koncertzāles kasēs vai „Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi