×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-08
Siguldas novada Kultūras centrs uzsāk rudens sezonu

Siguldas novada Kultūras centrs jaunajā sezonā piedāvā koncertus dažādu mūzikas žanru cienītājiem un jautru izrādi visai ģimenei. Ieejas biļetes uz pasākumiem nopērkamas www.bilesuparadize.lv un Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē.

12.oktobrī plkst.18.00 notiks jautra izrāde ar dziesmām un rotaļām visai ģimenei „Čigānmeitēns Ringla”.
Iestudējums ir pasakas un mūzikas kopskanējums teātra mazākajiem skatītajiem un ģimenēm. Tā pamatā ir Erika Ādamsona pasaka, kurai Jānis Lūsēns radījis libretu un mūziku dziesmām ar Erika Ādamsona un Ineses Zanderes vārdiem. Izrādē darbojas pieci lomu atveidotāji un īpaši aizraujoši ir vērot aktieru pārtapšanu vairākos tēlos, kuri izrādē pēc libreta kopumā atveido divpadsmit lomas.
Iestudējuma režisore – Paula Pļavniece, scenogrāfe - Marija Rozīte, kostīmu māksliniece – Ieva Veita, horeogrāfe Katrīna Albuže. Lomas atveido – Baiba Neja, Liena Šmukste, Kaspars Pūce, Artūrs Putniņš un Mārtiņš Upenieks.

17.oktobrī plkst.18.00 Jānis Lūsēns un muzikālā apvienība „Promenāde” aicina uz koncertprogrammu „Dāvana”. Komponists Jānis Lūsēns pēc ilgākas darbošanās vokālās kamermūzikas lauciņā atkal pievērsies popmūzikai, izveidojot jaunu muzikālu apvienību „Promenāde” ar lielisku latviešu estrādes duetu – Anmary un Uģi Rozi. Kā saka pats komponists: „Latviešu estrādes mūzikā ir bijuši spilgti dueti un savu šarmu tie nav zaudējuši līdz pat mūsdienām. Daudzu gadu garumā bija tapušas dziesmas, kuru muzikālā stilistika bija brīva no kāda projekta noteiktajiem rāmjiem un pie manis nonākusī dzeja prasīt prasījās uz delverībām. Faktiski „Promenāde” – tā ir muzikāla koķetērija ar dažādiem stiliem, raksturiem un brīvības sajūta, kas mazliet pretstatā ar latviešiem raksturīgo grūtsirdību.”
Interesanti, ka „Promenādes” sastāvā ir mūziķi no 22 līdz 56 gadu vecumam, taču humors, vieglums un rotaļīgums mūzikā ir tuvs visiem tās dalībniekiem. Bez abiem solistiem un paša komponista pie taustiņiem un konferansjē lomā, grupā darbojas arī Jānis Lūsēns juniors (bass), Rihards Goba (ģitāra) un Harijs Gūtmanis (bungas).

6.novembrī plkst.19.00 ansambļa „Mielavs un Pārcēlāji” albuma „Atsaukties” koncertturnejas koncerts.
Septembra sākumā pēc septiņu gadu pārtraukuma klajā nācis ansambļa „Mielavs un Pārcēlāji” (Gints Sola, Juris Kroičs, Aigars Voitišķis, Jānis Stafeckis) piektais studijas ieraksts – skaņuplate „Atsaukties”.
Ainars Mielavs: „Ir mākslinieki, kuri, radot vienu godīgu darbu literatūrā, mūzikā vai jebkurā no citiem mākslas žanriem, iztukšojas pavisam. Un tā mēdz notikt. Un, iespējams, ar to arī pietiek. Bet vai ar to ir gana pašiem autoriem? Es esmu gatavs to pieņemt. Un samierināties. Tomēr Kāds Augstāks Spēks nedod man mieru. Gribu vai negribu, bet te ir vēl deviņi stāsti. Dziesmas, kas radušās, pat, iespējams, pret manu gribu. Ticībai un mūzai vien garā vājie var pretoties.”


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi