×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-11
AS „Sadales tīkls” ar pašvaldību pārrunā investīcijas elektrotīklos

Piektdien, 11.septembrī, notika AS „Sadales tīkls”, Siguldas un Krimuldas novada pašvaldības pārstāvju tikšanās, lai pārrunātu plānotos elektrotīkla uzturēšanas, atjaunošanas un rekonstrukcijas projektus 2015., 2016. un 2017.gadam, kā arī vienotos par turpmāku kopīgās sadarbības īstenošanu, savstarpēji saskaņojot iecerētos infrastruktūras uzlabošanas projektus novada teritorijā.  Šāda sadarbība ļauj efektīvāk izmantot novada pašvaldības un AS „Sadales tīkls”  projektā ieguldītos līdzekļus.

Veiksmīgai elektrotīklu rekonstrukcijai un iedzīvotāju elektroapgādes uzlabošanai novados liela nozīme ir savlaicīgai savstarpējai projektu plānošanai un saskaņošanai ar pašvaldību. Veicot elektrotīkla rekonstrukciju, kopīgi ar plānotajiem pašvaldības inženierkomunikāciju – ielu apgaismojumu vai ceļu, u.c. infrastruktūras rekonstrukciju darbiem, ieguvēji ir novada izdzīvotāji, kuriem vienlaicīgi ar pilsētas infrastruktūras attīstīšanu tiek uzlabots piegādātās elektroenerģijas drošums un kvalitāte.

Lai paaugstinātu elektroapgādes drošumu un kvalitāti Siguldas novada iedzīvotājiem, šogad  AS „Sadales tīkls” plāno realizēt sešus investīciju projektus, elektrotīkla attīstībā ieguldot 510 tūkst. eiro. Apjomīgi elektrotīkla rekonstrukcijas darbi tiek veikti Allažu pagastā, kur AS „Sadales tīkls” veic zemsprieguma 0,4kV (kilovoltu) gaisvadu elektrolīniju pārbūvi par kabeļu līnijām 6,2 km garumā, bet 3,7 km garš vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnijas posms jau ir pārbūvēts izolētu vadu izpildījumā. Nozīmīgi projekti iedzīvotāju elektroapgādes uzlabošanai tiek realizēti Siguldā, kur vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnija starp Vildogas ceļu un autoceļu „A2” tiks pārbūvēta par kabeļu līnijām 2 km garumā, bet Gaujas senlejā pie Igauņu gravas esošā 20kV gaisvadu elektrolīnija tiks pārbūvēta par kabeļu līniju 1 km garumā. Siguldas pilsētas daļā „Ķipari” vidējā sprieguma elektrotīklā AS „Sadales tīkls” izbūvēs attālināti vadāmu jaudas slēdzi, kas ļaus AS „Sadales tīkls” ātrāk reaģēt un efektīvāk attālināti vadīt elektrotīklu, veikt pārslēgumus, maksimāli samazinot elektroapgādes pārtraukuma laiku klientiem elektrotīkla bojājumu gadījumos. Savukārt 2016. gadā Siguldas novadā plānots īstenot vienu investīciju projektu 470 tūkst eiro apmērā, rekonstruējot 20kV elektrotīklu 16 km garumā no Mālpils līdz Siguldas novada Jūdažiem. Uzlabojot elektroapgādi 2017. gadā, Siguldas novada teritorijā kopumā plānots īstenot trīs projektus 413 tūkst. eiro apmērā. Vērienīgākie darbi - elektrolīnijas rekonstrukcija no Jūdažiem līdz Siguldas pilsētas robežai, kur plānots rekonstruēt 20kV gaisvadu elektrolīniju 11 km garumā, izbūvējot daudz drošāku izolētu gaisvadu līniju. Savukārt, lai uzlabotu elektroapgādi Siguldas novada Allažu iedzīvotājiem, pagasta teritorijā plānots izbūvēt 0,5 km garu 20kV kabeļu līniju.

Nolūkā uzlabot iedzīvotāju informētību par plānotajiem darbiem elektrolīniju aizsargjoslās, tika pārrunāta iespēja ar pašvaldību starpniecību informēt zemes īpašniekus par elektrolīniju trašu tīrīšanas darbiem. Tāpat tikšanās laikā,  AS „Sadales tīkls” speciālisti kopā ar pašvaldības pārstāvjiem precizēja novada sociāli nozīmīgo objektu sarakstu,  lai nepieciešamības gadījumā, piemēram, neplānotu elektroapgādes pārtraukumu laikā, nodrošinātu pēc iespējas ātrāku elektroenerģijas atjaunošanu skolām, slimnīcām, internātskolām, bērnu namiem un sociālas aprūpes centriem, kā arī pārrunāja elektrotīkla jaudas efektīvu izmantošanu  pašvaldības objektos, kas ļauj samazināt ikmēneša izmaksas par sadales sistēmas pakalpojumiem.

AS „Sadales tīkls” ir elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā, kas nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu visā Latvijas teritorijā un elektroenerģijas sadales elektrolīniju kopgarums ir gandrīz 95 000 kilometri.

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Zālītis
AS „Sadales tīkls”


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi