×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-17
Ģimnāzijas skolniece piedalās Eiropas jauno vēsturnieku nometnē

Jau otro gadu godalgotu vietu Latvijas skolēnu radoši pētniecisko darbu konkursā ”Vēsture ap mums”  ir ieguvusi Siguldas Valsts ģimnāzijas skolniece Laura Kļaviņa. Līdzīgi konkursi notiek vēl 24 Eiropas valstīs un tie visi ir apvienoti kopīgā projektā “EUSTORY”. Katra valsts organizē savu nacionālo konkursu, bet visu valstu  uzvarētājiem ir iespēja piedalīties kopīgā vasaras nometnē, kuru finansē Kerbera fonds no Hamburgas.

Siguldiete Laura Kļaviņa izturēja  pretendentu atlases konkursu un  kopā ar 50 citu  Eiropas valstu jaunajiem vēsturniekiem no 2. līdz 9. septembrim Olštinā, Polijā papildināja savas vēstures  un arī angļu valodas zināšanas. Laura pati par  nometnē pieredzēto stāsta: “Satura un formas ziņā patiešām ļoti aizraujoša un interesantiem piedzīvojumiem bagāta nedēļa, kura noteikti vēl ilgi paliks manā atmiņā. Katra diena bija piesātināta ar grupu darbiem, diskusijām un lekcijām. Bija ļoti interesanti sastrādāties ar citu valstu jauniešiem un uzzināt viņu viedokli par to, kas īsti ir dzimtene, identitāte, un arī to, kā dažādi Otrā pasaules kara notikumi ir ietekmējuši katra ģimenes vēsturi. Kad lekcijās bijām iepazīstināti ar Vārmijas – Mazūrijas reģiona un tā galvaspilsētas Olštinas vēsturi, mums, kā jaunajiem vēstures pētniekiem, bija jāizstrādā mūsu kopējais pētnieciskais darbs. Bijām sadalīti trīs grupās – intervētājos, fotografētājos un filmētājos. Es biju intervētāju grupā un mūsu pirmais uzdevums bija Olštinas centrā nointervēt pēc iespējas vairāk vietējo iedzīvotāju. Vakarā prezentējām savu dienas veikumu. Pēc tam katram intervētājam no intervijām bija jāizsecina galvenā doma un citāta veidā tā mākslinieciski jānoformē uz lielām planšetēm. Līdzīgi darbojās arī fotografētāji un filmētāji. Galu galā mūsu darbs kopīgi vainagojās ar patiešām iespaidīgu izstādi vienā no Olštinas muzejiem, kuras atklāšanā piedalījās gan televīzija, gan radio. Tā bija patiešām brīnišķīga nedēļa!”.

Prieks par Lauras panākumiem un viņas interesi par vēstures pētīšanu! Paldies Lauras ģimenei par meitas atbalstīšanu un iedrošināšanu!

 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
Vēstures skolotāja Inese Berga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi