×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-17
Nedēļas nogalē „Sigulda open” sacensības rollerslēpošanā

Sestdien un svētdien, 19. un 20.septembrī, Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā norisināsies rollerslēpošanas sacensības „Sigulda open 2015”, kuru ietvaros dažāda vecuma grupu pārstāvji mērosies spēkiem divās disciplīnās – sprintā sestdien un intervāla starta vidēja garuma distancē svētdien. Abas dienas dalībnieki, kuru vidū varēsim redzēt vairāku grupu vadošos Latvijas slēpotājus, sacentīsies brīvā stila tehnikā. Sacensību atbalstītāji ir parūpējušies par vērtīgām balvām.

Pagājušo svētdien Daugavpilī Stropu trasē tika aizvadīts noslēdzošais Latvijas čempionāta posms rollerslēpošanā, taču ar to rollerslēpošanas sezona nebeidzās, jo šajā nedēļas nogalē ir paredzētas vēl vienas sacensības – „Sigulda open 2015”, kas tad arī būs šīs sezonas distanču slēpošanas vasara paveida (rollerslēpošanas) noslēguma sacensības.

Sacensību pirmajā dienā sestdien dalībnieki noskaidros ātrākos sprinterus. Ja lielākajām grupām gan kvalifikācijā, gan izslēgšanas braucienos jeb finālos būs viena un tā pati distance – 700 metri, tad jaunākajām grupām no SV12 līdz SV16 grupām tā atšķirsies – kvalifikācijā būs jāmēro 700m, bet finālbraucienos tikai 200m. 700m aplis ietvers nobraucienu un kāpumu, bet 200m trase būs līdzena. Izslēgšanas braucieni sāksies ar ceturtdaļfinālu, kurā no kvalifikācijas tiks labākie astoņi. Ja gadījumā kādā no grupām būs mazāk par astoņiem dalībniekiem, tad, piemēram, no septiņiem vai sešiem dalībniekiem kvalifikācijā atlasīs labākos četrus uz pusfinālu, bet, ja būs mazāk par četriem dalībniekiem, tad divi ātrākie kvalifikācijas braucienā tiks finālā. Sākot no ceturtdaļfināla, katrā braucienā būs pa diviem rollerslēpotājiem, uzvarētājiem tiekot nākamajā kārtā.

Šosezon liela daļa slēpotāji rollerslēpošanas sprintā jau ir sacentušies divas reizes – Latvijas čempionāta ietvaros Madonā jūlija beigās un septembra sākumā tradicionālajā Cēsu sprintā. Abas reizes bija 200m sprints, tā kā tagad lielākajām grupām būs iespējas sacensties garākā sprintā, kas ir pa vidu starp ziemas un vasaras sprinta distances garumiem.

Otrajā dienā paredzēta intervāla starta distance brīvajā stilā. Jaunākajām grupām būs viens pilnais aplis 1,2km garumā, bet elites grupai vīriem visgarākais gabals – astoņi apļi, tātad 9,8km, tikmēr elites dāmām pieci apļi jeb seši kilometri.

Būs arī kopvērtējums, ņemot vērā abās dienās uzrādīto rezultātu. Tiks skaitītas iegūtās vietas, un kuram mazāka summa, tas uzvar. Vienādas summas rezultātā augstāku vietu ieņems tas, kurš būs labāk nostartējis otrajā dienā distancē. Līdz ar to apbalvošana būs par kopvērtējumu. Labākie katrā grupā iegūs vērtīgas balvas no „Fischer”.

Sacensības rīko Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību, „Fischer” un „Asics”.

Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi