×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-20
Noskaidroti ātrākie sprinteri „Sigulda open” rollerslēpošanā

Šodien ar sprintu brīvajā stilā Siguldas Aktīvās atpūtas un sporta centra trasē sākās divu dienu rollerslēpošanas sacensības „Sigulda open 2015”, kas pulcēja ne tikai distanču slēpotājus, bet arī citu sporta veidu pārstāvjus, piemēram, kalnu slēpotājus, kas izmēģināja savus spēkus radniecīgajā, bet tajā pašā laikā ļoti atšķirīgajā sporta veidā. No zināmākajiem vadošajiem Latvijas distanču slēpotājiem uzvaras svinēja U12 grupas līderi Samanta un Bruno Krampes no SS „Arkādija”, bet „Open” grupā dāmām pirmā bija Latvijas izlases kalnu slēpotāja Ieva Meldere SK „Pantera”.

Paralēli Trento Itālijā notiekošajam Pasaules kausa posmam sprintā brīvajā stilā ar Latvijas pārstāvju dalību, skaistajos un siltajos laika apstākļos Siguldā jaukā gaisotnē uz starta izgāja entuziastiskākie rollerlslēpotāji, lai noslēgtu vasaras sezonu slēpošanas sacensībās ar slēpēm uz riteņiem, braucot pa asfaltu. Vispirms visu grupu pārstāvji pa vienam veica kvalifikācijas braucienu pa 700m apli, kurā bija viens nobrauciens un kāpums. Atkarībā no dalībnieku skaita grupā tika noteikti vai nu labākie astoņi ceturtdaļfinālisti vai arī četri pusfinālisti, bet dažās grupās, kur startēja divi dalībnieki, rollerslēpotājiem pēc kvalifikācijas nākošā kārta bija uzreiz fināls. Ņemot vērā visu grupu dalībniekus, ātrākos laikus 700m kvalifikācijā sieviešu konkurencē uzrādīja Samanta Krampe (1:41,31), bet vīriešu konkurencē Armands Krampe no V40 grupas, vienīgajam spējot izbraukt zem 1:40 – 1:36;85, savukārt, no jauniešu puišu grupām labāko laiku uzrādīja Marks Vāle (Mazsalacas vsk.). Jauniešiem finālbraucienos bija jāveic ierastāka distance rollerslēpošanas sprintos.

Kuplākais dalībnieku skaits bija jaunākajā puišu V12 grupā (2003.gads un jaunāki), kur sacentās 10 rollerslēpotāji. Pārliecinoši visās kārtās ātrākais bija Bruno Krampe, kurš finālā neatstāja nekādas cerības savam kluba biedram un otrās vietas ieguvējam Robertam Klauģim. Mazajā finālā jeb cīņā par trešo vietu divu mazsalaciešu starpā Mārcis Bērziņš pārspēja Matīsu Puķulauku, kurš par centimetra tiesu ceturtajā ceturtdaļfināla braucienā apsteidza siguldieti Helviju Kārkliņu „A2”, abiem sarūpējot vissīvāko un līdzīgāko cīņu no visiem izslēgšanas kārtu braucieniem. Meitenēm S12 grupā Samanta Krampe bija vienīgā, tāpēc finālā tika salikta kopā ar tēvu un kvalifikācijas labākā laika īpašnieku Armandu Krampi, kurš arī bija vienīgais V40 grupā. Tēva un meitas cīņā virsroku ņēma meita, kurai savus kvalifikācijā izmantotos ātrās rollerslēpes aizdeva gādīgais tēvs.

V14 grupā (2001./2002.g.) jau kvalifikācijā parādīto pārākumu vēlreiz finālā apliecināja Marks Vāle, pārspējot siguldieti un slēpotāju ģimenes atvasi Oskaru Veitu. Tikmēr trešās vietas duelī starp diviem siguldiešiem Valters Jargans bija ātrāks nekā Ronalds Lūkins, kurš vienīgais izmantoja  klasisko stumšanās stilu, sacensību komentētājam piesaucot 2011.gadu pasaules čempionātu Oslo, kad arī brīvā stila sprintā arī viens dalībnieks –venecuēlietis Cēzars Baena – vienīgais brauca klasiskajā solī. Meitenēm finālā Renāte Kārkliņa nodrošināja Mazsalacai otro uzvaru, līdzīgā cīņā pārspējot siguldieti Urzulu Jargani, kura pēc finiša piedzīvoja nepatīkamu kritienu, bet par laimi iztika bez traumām.

„Open” grupās finālā līdzvērtīgas cīņas nesanāca, jo uzvarētāji bija krietni ātrāki par otrās vietas ieguvējiem. Vīriešiem Jānis Vītols pārspēja Juriju Konovalovu, bet sievietēm abu kalnu slēpotāju starpā pasaules čempionātos startējusī Ieva Meldere apsteidza pasaules kausa posmos skrituļslalomā piedalījušos Martu Garo.

„Sigulda open” sacensībās, kuru norisei palīdz Siguldas novada pašvaldība, ir kopvērtējums, un labākie trīs tiks apbalvoti, skaitot kopā šodienas sprintā un rītdienas distancē iegūtās vietas. Uzvarētāji saņems balvas no „Fischer”, bet otrās un trešās vietas ieguvēji garšīgās balvas no „Rāmkalniem”.

 

Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi