×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-28
Dzejas dienas Laurenču sākumskolā noslēdzas ar Dzejas nakti

Septembris, kā ierasts Laurenču sākumskolā, tiek aizvadīts Dzejas dienu noskaņās. Šogad Dzejas dienu galvenie varoņi bija Rainis un Aspazija. Kamēr mazākie laurēni svinēja dzejnieku 150.jubileju, veidojot dzimšanas dienas torti, skaitot un sacerot dzejoļus, tikmēr vecāko klašu skolēni nepacietīgi gaidīja jau trešo Dzejas nakti.

Šī gada Dzejas nakts Laurēnu zelta sietiņš Laurenču sākumskolā norisinājās no 25. līdz 26.septembrim, ļaujot skolēniem visa pasākuma laikā daudz tuvāk iepazīt Raiņa un Aspazijas daiļradi. Katra skolēnu grupa kā ieejas biļeti sagatavoja prezentāciju, kuras pamatā bija Raiņa vai Aspazijas dzejolis. Tā vakara iesākumā varējām iepazīties ar lellītēm Lolītēm un Pasaciņām, Cīrulīšiem un citiem iemīļotiem dzejnieku radītiem tēliem.

Deviņās stacijās skolēniem bija iespēja veidot liriskas kompozīcijas, izmantojot dažāda veida materiālus, rakstīt vēstules, izmantojot tinti un spalvu, kā to reiz darīja abi dzejnieki, 35 gadu laikā uzrakstot viens otram gandrīz 2500 vēstuļu. Tāpat skolēni zīmēja dzejnieku portretus, vēroja naksnīgās debesis jeb „Zelta sietiņu”, cenšoties sameklēt Lielo Lāci un citus zvaigznājus, sacerēja oriģinālus akrostihus un pārbaudīja savu erudīciju literatūras teorijas stacijā. Vakara gaitā neizpalika arī vakariņas zeltaini dzeltenos toņos.

Sakām paldies visiem Laurenču sākumskolas skolotājiem un citiem darbiniekiem, kuri palīdzēja pasākuma organizēšanā un norisē, kā arī skolēniem par aktīvo līdzdalību skolas tradīciju saglabāšanā!

Informāciju sagatavoja:
Laurenču sākumskolas direktores vietniece audzināšanas darbā
Vanesa Čeičiniece


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi