×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-09-30
Tikšanās ar rakstnieku Māri Runguli un mākslinieci Agiju Staku

24.septembrī Siguldas 1.pamatskolā bija ciemiņu diena. Uz tikšanos ar Māri Runguli un Agiju Staku ieradās ne tikai mūsu skolas sesto klašu audzēkņi, bet arī Allažu un Mores pamatskolu skolēni un skolotājas. Tikšanās bija otrais pasākums lasīšanas veicināšanas projekta ietvaros un arī kā Raiņa jubilejas atceres pasākums. Saruna bija plānota tikai ar sestās klases bērniem, bet iesaistījās arī ceturtās klases, jo viņi literatūras stundās sākuši apgūt Māra Runguļa darbus, tāpēc gribēja satikt autoru.

Pirms pasākuma skolēniem bija iespēja skolas bibliotēkā iepazīties ar M.Runguļa un A.Stakas daiļradi un biogrāfiju. Mums izpalīdzēja pagasta bibliotēka un aizdeva iztrūkstošos darbus, arī pati vadītāja Ieva Blaua piedalījās pasākumā. 6.a klases skolnieces Kerija Osīte un Zane Pudņika bija sagatavojušas M.Runguļa darba fragmentus ar mīklu minēšanu.

Sarunu rakstnieks sāka ar stāstu par bērnu folkloras vākšanu, kas apkopota piecās spoku un joku grāmatās, turpinājumā lasīja pašsacerētu spoku stāstu, kas tomēr atrisinājās laimīgi ar pārpratuma noskaidrošanu. Tālāk saruna turpinājās kopā ar grāmatu ilustratori A.Staku. Viņiem ir 15 kopīgi veidotas grāmatas. Māksliniece rādīja ilustrāciju skices, skolēni varēja salīdzināt oriģinālu ar kopiju grāmatā. A.Staka sadarbojas arī ar citiem autoriem, veido preču zīmes, zīmē pastkartes, pārtikas produktu iesaiņojumus, piemēram, Pūres šokolādei. Skolēniem mākslinieces zīmējumi pazīstami no mūzikas mācību grāmatām 1. – 6.klasei. M.Rungulis stāstīja par vietām Latvijā, kur notiek viņa stāstu darbība. Visvairāk pieminētā bija Liepāja – viņa dzimtā pilsēta. Daļa grāmatu ir autobiogrāfiskas ar bērnībā satiktu cilvēku aprakstiem, ar Liepājas ielu atainojumu. Atziņa – ikdienišķs notikums var pārtapt interesantā stāstā.

Pasākums bija izdevies. Gan skolēni, gan pieaugušie klausījās lektorus ar interesi. Allažu pamatskolas bērnus ieinteresēja stāsts par ezeru, kurā ik pēc laika pazūd ūdens. Bet tas taču mūsu Linezers, šo stāstu noteikti jāizlasa! Pēc pasākuma skolēni gribēja vēlreiz apskatīt grāmatas un arī izlasīt. Pozitīvas atsauksmes ir no latviešu valodas un literatūras skolotājas Elitas Vīgantes: „Skolēniem ir ļoti vajadzīgas tādas tikšanās ar radošiem cilvēkiem, tas atraisa radošumu viņos pašos ,dod ticību savām spējām, drosmi saņemties un izlikt domu uz papīra.” Pēc pasākuma skolotājai nāk klāt audzēkņi un dod izlasīt savus literāros darbiņus. Jā, kas zin’, varbūt kāds no tiem ir nākamais rakstnieks vai nākamā dzejniece.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas 1.pamatskolas bibliotekāre
Ligita Valaine

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi