×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-05
Siguldas novada skolas aicina sacensties makulatūras vākšanā

Līdz 11.decembrim Siguldas noavad skolu 1.-12.klašu skolēni aicināti piedalīties makulatūras vākšanas akcijā, ko organizē Siguldas pilsētas SIA „Jumis” sadarbībā ar AS „Latvijas Zaļais punkts”.

Klase, kura akcijas laikā būs savākusi visvairāk makulatūras, balvā iegūs apmaksātu ekskursiju uz lielāko PET pudeļu pārstrādes rūpnīcu Baltijā - AS „PET Baltija” un veikala RIMI dāvanu karti 50 eiro vērtībā.

„Bērni bieži ir jaunu ideju un paradumu ieviesēji ģimenē, stāstot vecākiem par dabai draudzīgu dzīvesveidu. Aicinu Siguldas novada skolu skolēnus vākt makulatūru, būt videi draudzīgiem un palīdzēt izlietotajam papīram un kartonam sākt otro dzīvi. Mūsu sarūpētā balva - ekskursija rūpnīcā „PET Baltija” būs lieliska iespēja redzēt klātienē, kā cilvēku sašķirotās PET pudeles tiek pārstrādātas pārslās, lai turpinātu savu dzīvi kā jauni produkti,” aicina Siguldas pilsētas SIA „Jumis” direktors Edgars Mūrnieks.

Pieteikt sacensībām klases var, sūtot e-pastu uz info@jumis.lv ar norādi „Makulatūras vākšanas sacensības”. Plašāku informāciju par akcijas noteikumiem nosūtīsim e-pastā pēc dalības apstiprināšanas.

AS „Latvijas Zaļais punkts” direktors Kaspars Zakulis: „Atbildīga attieksme pret vidi ir gudrības un izpratnes izpausme. Resursi nav bezgalīgi un tie ir jāizlieto racionāli – to sākam apzināties un saprast. Pārstrādājot vienu tonnu papīra mēs saudzējam 17 kokus un ietaupām gandrīz 32 tūkstošus litru ūdens, bet, lai mežu izaudzētu, ir vajadzīgi 80 gadi! Racionāli izlietojot vai nodot otrreizējai pārstrādei – tā ir pozitīva mūsdienīgu jauniešu dzīvesveida tendence. Tāpēc aicinu pievienoties makulatūras vācēju pulkam, lai savāktais papīrs turpinātu savu dzīvi, bet Siguldas un pārējie Latvijas meži priecētu mūs visus.”

Akcijas laikā savākto makulatūru no skolām izvedīs PSIA „Jumis” darbinieki.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi