×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-05
Noslēdzies 4. Siguldas novada atklātais čempionāts ātrajā šahā

Nedēļas nogalē – 3.un 4. oktobrī, Siguldā norisinājās šī gada lielākais individuālais ātrā šaha turnīrs Latvijā. Ceturtajā Siguldas novada atklātajā čempionātā ātrajā šahā piedalījās 117 šahisti, kuru vidū bija arī četri Latvijas un divi Igaunijas olimpiskās izlases dalībnieki. Sacensībās piedalījās dalībnieki no 7 valstīm, kas bija mērojuši ceļu no Helsinkiem, Viļņas, Minskas, Vroclavas, Maskavas un Tallinas. Latvijas šahisti bija ieradušies no Siguldas, Valmieras, Cēsīm, Limbažiem, Ogres, Daugavpils, Ventspils, Liepājas, Rēzeknes, Kuldīgas, Jēkabpils un daudzām citām pilsētām. Pērn turnīrā piedalījās 95 sportisti. Tas bija pēc dalībnieku skaita lielākais šaha čempionāts Siguldā.

Šī gada turnīru raksturoja īpaši plaša Siguldas jauniešu piedalīšanās – šaha pulciņi no Laurenču sākumskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas kopumā turnīram deleģēja 10 dalībniekus.

Divu dienu cīņās pirmo vietu ar 9 punktiem no 11 iespējamajiem ieguva lielmeistars Arturs Neikšāns, 2. vietu  - lielmeistars Normunds Miezis (9 punkti, bet sliktāki papildrādītāji), 3. vietu – starptautiskais meistars Toms Kantāns (8,5 punkti). Atbilstoši gala rezultātiem tika apbalvoti deviņu pirmo vietu ieguvēji. Labākā seniora balvu ieguva meistarkandidāts Jānis Visockis (7,5 punkti), labākais jaunietis – Iļja Semjonovs no Rīgas (6,5 p.), labākā spēlētāja sieviešu grupā – lielmeistare Laura Rogule (7,5 p.).

Labākie spēlētāji tika noteikti arī atsevišķā Siguldas novada šahistu konkurencē. Uzvarētājs šajā kategorijā – Visvaldis Gercāns (6,5 p.), otrajā vietā Jānis Birģelis – (6,5 p.), trešajā Ivars Jēkabsons (6.p.).

Skolotāja Ulda Deisona speciālbalvu labākajam Siguldas skolniekam saņēma Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkne Katrīna Taupmane (3.5 punkti). Z/s “Pīlādži” balvas produkcijas veidā saņēma 6 labākie seniori.

Turnīru atbalstīja Siguldas novada Dome, SIA “Datorika” (I.Jēkabsons), SIA “Pata AB”, zemnieku saimniecība “Pīlādži” un Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš.

Sacensību rīkotāji pateicas par sniegto atbalstu Siguldas Valsts ģimnāzijai, visiem sponsoriem un izsaka cerību, ka nākamgad izdosies kuplināt vietējo atbalstītāju saimi, lai turnīru sarīkotu vēl augstākā līmenī.

 

Informāciju sagatavoja:
Visvaldis Gercāns
turnīra organizators


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi