×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-07
Siguldas novada Kultūras centrā atklās izstādi “Mūsu mājas stāsti”

Piektdien, 16.oktobrī plkst.17.00 Siguldas novada Kultūras centra izstāžu zālē tiks atklāta Zandas Pučes izstāde “Mūsu mājas stāsti”. Izstāde būs apskatāma līdz 7.novembrim darba dienās no plkst. 11.00 līdz plkst. 19.00; sestdienās no plkst.12.00 līdz plkst.15.00.

“Mūsu mājas stāsti” ir interpretācija par to, kas kādreiz noticis un pieredzēts mājā, kurā esmu dzimusi un dzīvoju. Baltā divstāvu māja Gāles ielā 15 (bijušajā Suvorova ielā) ir pirmā pēckara laikā (1957.) uzceltā daudzdzīvokļu māja Siguldā. To Siguldas 750. jubilejai par godu uzcēla Siguldas Rūpkombināta darbiniekiem, un tajā vairākās paaudzēs dzīvojuši dažādi amatnieki – kokamatnieki, drēbnieki un audējas. Es šo izstādi veltu Siguldai un savai vecvecmāmiņai Olgai – Siguldas labākajai šuvējai. Atvadoties no kādas vietas, mēs tajā atstājam  kaut ko no sevis. Mēs tur paliekam pat tad, kad aizejam. Un ir kaut kas tāds, ko varam atrast, tikai tur atgriežoties, – vietā, kurā esam pavadījuši kādu daļu no savas dzīves, – mūsu mājā. Izstādē izmantotas lietas, fotogrāfijas un video no Turaidas muzejrezervāta, Siguldas novada Būvvaldes un Gāles ielas 15 iedzīvotāju personīgajiem arhīviem no 20.gadsimta piecdesmitajiem gadiem līdz mūsdienām”, par izstādi stāsta Zanda Puče.

Zanda Puče ir siguldiete, 2015.gadā beigusi ISSP Fotogrāfijas skolu, kopš 2014. gada septembra studē Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā – Grafikas nodaļā un 2014.gadā beigusi Liepājas Universitāti, iegūstot specialitāti – jauno mediju mākslinieks.

Radošā darbība – dalība izstādēs:

  • 2015 – ISSP Skolas absolventu izstāde “Pazaudēts / Atrasts” galerijā NOASS, Rīga.
  • 2014 – personālizstāde “Pārceltuve” Siguldas dzelzceļa stacijas ēkā, Sigulda.
  • “Survival Kit / Umeå 2013” izstāde galerijā “Verkligheten”, Umeå, Zviedrija.
  • Bauhaus Universitātes Veimārā (Bauhaus-Universität Weimar) izstāde “Summaery 2013”, Veimāra, Vācija.
  • “ISSP 2012” izstāde Kuldīgas bibliotēkas Mākslas namā, Kuldīga.
  • “Dienas balva fotograāfijā 2011” labāko 100 darbu izstāde Rīgas Mākslas telpā, Rīga.

Jaunā māksliniece pateicas par atbalstu izstādes sagatavošanā Siguldas novada pašvaldībai un Siguldas novada Kultūras centram. Īpašs paldies: Andrim Alviķim, Brigitai Rozītei, Radio 7 un “Siguldas Avīzei”!

 

 

 

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi