×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-12
Rainis bērnu veidotās animācijas filmās Siguldas 1.pamatskolā

Septembra mēnesī Siguldas 1.pamatskolā notika literatūras stundas, kuras bija veltītas dzejas dienām. Tajās bērni veidoja animācijas filmas par Raiņa dzejoļu tēliem, kā arī īsfilmu par Raiņa biogrāfiju.

Tās bija raibu raibās: ņudzēja krāsaini papīri, skrapstēja zīmuļi, krāsojot un zīmējot, šņakstēja šķēres, izgriežot tēlus, vēlreiz un vēlreiz tika pārlasītas dzejas rindas, lai, ierunājot skaņas celiņu video montāžas programmā, būtu vajadzīgā intonācija, tika iekārtoti filmēšanas laukumi, zibsnīja fotoaparāti. Rosība bija liela. Raiņa radītie dzejas tēli bija skolēnu rokās. Skolēni strādāja, tas ir, svinēja Raiņa 150. dzimšanas dienu, svinēja svētkus dzejai un priecājās redzēt, kā viņu rokās dzejas tēli kļuva dzīvi. Virkne Raiņa dzejoļu „Zīlīte”, „Zirņa bērni”, „Dzimšanas diena”, „Sasistā krūze”, „Visi desmit” u.c. atdzīvojās bērnu veidotajās animācijas filmās. Piecu minūšu gara animācijas filma tapa arī par Raiņa biogrāfiju, skolēnu sajūtu, izjūtu un asociāciju virkne atainoja faktus no Raiņa dzīves. Skolēni atklāja, ka dzeju var rakstīt, dzeju var lasīt un par dzeju var arī izveidot animācijas filmu. Tāpēc īpašas dienas skolā bija 2. un 8.oktobris, jo skolēni skatījās savu filmu pirmizrādi.

Dzejas dienu projektu vadīja Siguldas 1.pamatskolas latviešu valodas un literatūras skolotājas Sarmīte Krūmiņa, Lolita Šteinberga un Elita Vīgante.
 

Youtube


Informāciju sagatavoja:
latviešu valodas un literatūras skolotāja
Lolita Šteinberga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi