×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-14
Veikta Siguldas apkārtnes dzeramā ūdens avotu paraugu analīze

Augusta beigās pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūta „BIOR” Siguldas laboratorija veica iedzīvotāju Siguldas apkārtnes apmeklētāko un iecienītāko dzeramā ūdens avotu ūdens paraugu analīzi, lai noteiktu vai šo avotu ūdens ir droši izmantojams pārtikā.

Līdzīga analīze tika veikta 2009.gada 5.novembrī. Toreiz visu analizēto avotu ūdens saturēja veselībai kaitīgos mikroorganismus un ūdeni tika ieteikts izmantot tikai vārītu. Detalizētus analīžu rezultātus un analīžu rezultātu salīdzinājumu iespējams aplūkot šeit.

Pamatojoties uz analīžu rezultātiem aicinām iedzīvotājus, kas ir ieraduši izmantot kāda avota ūdeni, lietot to uzturā tikai novārītu. Tomēr visdrošāk ūdeni iegādāties veikalā vai pieslēgties pie centralizētā ūdensvada (kur vien tas ir iespējams). Vajag izvēlēties arī „drošākos” no avotiem. Šobrīd tie ir Saltavots un Līvkalna avots.

Vienīgais Siguldas apkārtnes avots ar pilnīgi mikrobioloģiski tīru ūdeni ir Ķemeru avotiem radnieciskais Zušu sēravots. Kādu var mulsināt ūdens nepatīkamā sēra smaka, bet tā pazūd, ja trauku ar ūdeni neilgu laiciņu patur atvērtu. Sēra smaku radošā gāze sērūdeņradis ir gaistoša un ātri no ūdens iztvaiko. Zušu sēravota apkārtne pirms pāris gadiem labiekārtota, un avots ir viegli sasniedzams. Avota apkārtnē lūdzam ievērot tīrību un kārtību. Tas atrodas trīs kilometrus aiz Jūdažiem uz Mores pusi un ir apzīmēts ar norādi.

Informāciju sagatavoja:
Vides, darba un civilās aizsardzības nodaļas vadītājs
Aivars Jakobsons


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi