×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-19
Pašvaldība pilnveido bērnu rotaļu laukumu Raiņa parkā; jaunu rotaļu laukumu atklās Krimuldā

Siguldas novada pašvaldība Raiņa parku papildinājusi ar jaunu bērnu aktīvās atpūtas laukumiņu. Līdzās iecienītajam pieaugušo āra trenažieru laukumam ir izveidots jauns āra trenažieru laukums mazajiem parka apmeklētājiem, dodot iespēju turpmāk vienlaicīgi vingrot visai ģimenei. Jaunā bērnu laukuma izmaksas ir 8 500 eiro.

Jaunizveidotajā laukumiņā bērniem pieejams triecienabsorbējošs gumijas seguma laukums, kurā novietoti četri jauni aktīvās atpūtas elementi – trīs kombinētie trenažieri, kas vienlaicīgi ļauj darboties pieciem bērniem no trīs līdz septiņu gadu vecumam, un batuts, kas ir iebūvēts zemē, tādējādi mazinot iespējamo bērnu traumatismu. Bērnu batuts veidots no unikāla amortizējoša pinuma un gumijas apmales, kas pasargās bērnus no paslīdēšanas sliktos laika apstākļos. Lai izvairītos no traumatisma, batutā drīkst atrasties ne vairāk kā viens bērns.

Siguldas novada pašvaldība pēdējos gados ir izveidojusi, un iespēju robežās uztur un pilnveido septiņus bērnu rotaļu laukumus – Jēkaba laukumā, Institūta ielā, Jaunatnes ielā, Raiņa parkā, divi laukumiņi izveidoti arī Allažos un Morē. Uzklausot iedzīvotāju ierosinājumus, bērnu rotaļu iekārta bērniem no divu gadu vecuma vēl šogad tiks uzstādīta arī Krimuldā. Rotaļu iekārtu, kurā tiks apvienots slidkalniņš, alpīnistu siena, divas skatu platformas, smilšu kaste, tāfele, skaitāmie kauliņi, teleskops un citi rotaļu elementi, vienlaikus varēs lietot līdz pat sešiem bērniem.

Siguldas novada pašvaldības speciālisti aicina pret bērnu rotaļu elementiem izturēties ar rūpību – katru gadu rotaļu laukumiņos tiek veikti postījumi, kas pašvaldībai izmaksā vairākus tūkstošus eiro, liedzot veikt lielākas investīcijas rotaļu laukumu pilnveidošanā. Gadījumos, kad iekārtas tiek bojātas vai neatbilstoši lietotas, pašvaldības speciālisti lūdz vecākus nebūt vienaldzīgiem un aizrādīt līdzcilvēkiem vai nepieciešamības gadījumā informēt Siguldas novada Pašvaldības policiju.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi