×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-20
Aicina pieteikties līdzfinansējumam daudzdzīvokļu namu infrastruktūras sakārtošanai

Daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem ir iespēja pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam daudzdzīvokļu namu infrastruktūras sakārtošanai. Pieteikšanās nākamajā gadā plānoto infrastruktūras projektu līdzfinansējumam, kas var sasniegt pat 90% no kopējām daudzdzīvokļu namu iebraucamo ceļu, ielu, stāvlaukumu vai iekšpagalmu sakārtošanas izmaksām, pagarināta līdz 15.novembrim.

Pašvaldības saistošajos noteikumos norādīts, ka juridiskas vai fiziskas personas var saņemt līdzfinansējumu:

  • ielu vai ceļu jaunai būvniecībai, kas paredzēti publiskai lietošanai;
  • publiskā lietošanā esošu privāto iebraucamo ceļu, pagalmu un stāvlaukumu jaunai būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kas nodotas ekspluatācijā līdz 2003.gada 1.jūnijam;
  • publiskā lietošanā esošu privāto iebraucamo ceļu pārbūves vai atjaunošanas darbiem pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kuras nodotas ekspluatācijā pēc Siguldas novada izveidošanas brīža 2003.gada 1.jūnijā;
  • gājēju ietvju jaunai būvniecībai ielu sarkanajās līnijās, kas paredzētas publiskai lietošanai;
  • ielu vai ceļu paplašinājumu (tā saukto „kabatu”) būvniecībai automašīnu novietošanai, ja to ierosina daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotāji.

Iekšpagalmu sakārtošanai no ierosinātāja līdzekļiem tiek segtas izmaksas ne mazāk kā 50% apmērā no attiecīgā objekta tāmes summas. Iebraucamo ceļu atjaunošanu pašvaldība līdzfinansē šādā kārtībā: 50% apmērā – ja iebraucamo ceļu izmanto vienas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotāji; 70% apmērā – ja iebraucamo ceļu izmanto vismaz divu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji; 90% apmērā ja bez daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotājiem iebraucamo ceļu izmanto vēl citi iedzīvotāji nokļūšanai līdz pašvaldības vai valsts sabiedriskajām iestādēm.

Lai pieteiktos pašvaldības līdzfinansējumam 2016.gadā, iedzīvotājiem līdz šī gada 15.novembrim jāiesniedz pašvaldībai rakstisks ierosinājums, un, atkarībā no noteiktā būvniecības veida, arī būvprojekts ar tajā iekļautu ekonomisko daļu, būvatļauja ar atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi vai paskaidrojuma raksts ar Būvvaldes atzīmi par būvniecības ieceres akceptu un tāme.

Atbalsts novadniekiem iekšpagalmu sakārtošanai tiek sniegts kopš 2007.gada, bet iebraucamo ceļu sakārtošanai un izbūvei – kopš 2012.gada.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar Siguldas novada pašvaldības Īpašuma nodaļu pa tālruni 67800951.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi