×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-22
Novembra sākumā notiks „Ski Erg” Pasaules sprints distanču slēpošanā

No 6. līdz 8.novembrim Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā otro gadu pēc kārtas norisināsies „Ski Erg” Pasaules sprints distanču slēpošanā, kas ir sacensības uz speciāla distanču slēpotājiem paredzēta trenažiera. Katram dalībniekam būs jāveic viena kilometra distance, cenšoties uzrādīt pēc iespējas ātrāku laiku.

Darbojoties uz speciālā trenažiera „Ski Erg Concept 2” pārsvarā ir noslogotas rokas un ķermeņa augšdaļa, dodot iespēju piedalīties ne tikai distanču slēpotājiem, bet arī jebkuram sportiskam vai aktīva dzīvesveida piekritējam. Pasaulē šāda veida sprints uz trenažiera notiks jau septīto reizi, bet pie mums, pateicoties siguldiešu aktivitātei, šīs sacensības norisināsies otro gadu pēc kārtas.

„Ski Erg” pasaules sprinta mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu dažādu vecumu paaudžu vidū, kā arī noteikt spēcīgākos uz „Ski Erg Concept 2” slēpošanas trenažiera visā pasaulē. Tas ir iespējams, jo katram trenažierim ir speciāls dators, kurā var ieprogrammēt sev vēlamo un atbilstošo slodzi „slēpojuma” laikā. Jo lielāka pretestība, jo lēnāki atkārtojumi, taču garāka veiktā virtuālā distance katrā šādā imitētā distanču slēpošanas „atspērienā” ar rokām.

Sacensības risināsies trīs dienu garumā no piektdienas līdz svētdienai, taču pietiek arī ar vienu startu. Katram dalībniekam ir atļauts startēt arī vairākas reizes, bet ieskaitē tiek ņemts vērā tikai viens rezultāts – tas, kas sasniegts pēdējā startā. Rezultātus 1000 metru distancē aprēķina trenažiera dators. Visi rezultāti tiks apkopoti un nosūtīti uz ASV, lai tos pievienotu pasaules kopvērtējumam. Katras grupas labākie saņems balvas no „Isostar”. Vīriešu un sieviešu absolūti ātrākie saņems arī piemiņas balvas no Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra. Katras grupas trīs labākie pasaulē saņems balvas no „Ski Erg” ražotājiem.

Līdz ar to būs iespēja atkal salīdzināt, cik labi esam uz kopējā fona pasaulē. Pagājušajā gadā bija diezgan labi rezultāti, jo ātrākais latvietis Aigars Kotāns („Global Fitness”), uzrādot laiku 3:17.5, ierindojās 28.vietā pasaulē. Savukārt ātrākā latviešu dāma pagājušajā gadā bija Laura Indrāne no SSK „Bebra”, kas vienā kilometrā uzrādīja laiku 4:19.8 un ieņēma 39.vietu pasaulē. Ar katru gadu rezultāti kļūst labāki, un pērn trīs labākie vīrieši spēja pārsniegt trīs minūšu robežu – arī šogad ikvienam ir iespēja censties uzrādīt laiku zem trim minūtēm. Līdz sacensībām atlikušo laiku iespējams izmanot treniņiem Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā, kur šie trenažieri ir uzstādīti. Līdz sacensībām šī trenažiera izmantošanai 15% atlaide no ierastās cenas.

Pagājušajā gadā trīs dienu laikā iespēju sacensties sprintā uz distanču slēpošanas trenažiera dažādās vecuma grupās izmantoja 47 dalībnieki, no kuriem ceturtā daļa bija sievietes. Piedalījās ne tikai vietējie siguldieši, bet arī dalībnieki no Rīgas, Mārupes, Vangažiem, Cēsīm, Inešiem un Carnikavas.

Šogad dalībnieku skaits varētu tuvoties simtam. Lai arī tās ir sprinta sacensības, tomēr tās prasa arī izturību, un ne vienmēr izdodas līdz beigām noturēt, uzņemot tempu. Slēpotāji pagājušās nedēļas beigās startēja tradicionālajā slēpotāju krosā, kas nozīmē, ka kājas ir pastrādājušas un tagad pienākusi kārta rokām.

Pieteikšanās sacensībām un plašāka informācija atrodama šeit.

Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi