×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-28
Putras svētki Siguldas 1.pamatskolā

10.oktobris daudzās pasaules valstīs tiek atzīmēts kā Putras diena, tāpēc tieši oktobrī iespējams uzzināt daudz noderīgu lietu par graudaugiem, dažādiem putru pagatavošanas veidiem un graudaugu nozīmi mūsu uzturā. Arī Siguldas 1.pamatskolā šogad 3.–7.klašu skolēniem tika piedāvātas dažādas ar putru saistītas aktivitātes.

Klases stundā skolēni iepazinās ar ceļu, kā no zemnieka un aparta lauka var tikt līdz siltai putrai brokastu šķīvī. Interesantā prezentācijā tika pastāstīts par dažādiem graudaugu veidiem. Noskaidrojām, ka populārākie graudaugi Latvijā ir kvieši, bet citur pasaulē – rīsi. Savas zināšanas par graudaugiem skolēni varēja pārbaudīt ekspresstestā.

Tomēr aizraujošākā klases stundas daļa bija graudaugu produktu degustācija. Ar AS „Rīgas dzirnavnieks” laipnu gādību skolēni varēja degustēt gan graudaugu batoniņus ar kraukšķiem un piena šokolādi, gan arī apēst tasi ar siltu, pašu pagatavotu auzu biezputru ar pienu un šokolādi. Lai cik dažādas ir mūsu garšas kārpiņas, šie produkti garšoja visiem skolēniem!

Kad putra bija iepazīta un nogaršota, tad skolēni tika aicināti piedalīties akcijā #putrings – iepazīties ar esošiem un izgudrot jaunus sakāmvārdus par putru! Lūk, mūsu skolas labākie jaunizgudrojumi:

  • Mīksts kā putra;
  • Iet kā pa putras katlu;
  • Ko maisies kā putraims pa katlu;
  • Ko pūties kā putras maiss;
  • Beidz man putrot prātu;
  • Sāc mācīties, nevis putroties.

Par piedalīšanos Putras stundā katra klase saņēma īpašu diplomu, kas, pielikts pie klases sienas, skolēniem atgādinās par veselīgu uzturu un graudaugu nozīmi mūsu ikdienā.

Informāciju sagatavoja:
direktora vietniece ārpusstundu darbā
Guntra Purmale


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi