×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-29
Šonedēļ Siguldas novadā – Lāpstu šļūkšanas sacensības, Jaunās mūzikas festivāls „Arēna” un leļļu teātris

Sestdien, 31.oktobrī

Plkst.10.00
Dziesmu rīts „Krišjānim Baronam – 180” kopā ar folkloras kopu „Senleja” un bērnu folkloras kopu „Senlejiņa” pie Krišjāņa Barona pieminekļa.Ikviens aicināts ņemt līdz svecīti vai ziediņu, ar ko pušķot Krišjāņa Barona pieminekļa pakāji, un izvēlēties savu tautasdziesmu, kuru skandēt vai izdziedāt kopīgajā svētku notikumā. Piedalīsies arī senioru vokālais ansamblis „Melodija”, vīru vokālais ansamblis „Saltavots”, senioru koris „Gāle” un koris „Sigulda”.

Plkst.17.00 Lāpstu šļūkšanas sacensību „ShowelRace” posms sievietēm un divniekiem „SHOWELEEN Special Edition” Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”.

Plkst.18.00 Muzikālais dialogs „No Gaiziņa līdz Alpiem” etnomuzikologa, komponista un mūziķa Valda Muktupāvela un šveiciešu komponistes, vijolnieces Helēnas Vinkelmanes izpildījumā koncertzālē „Baltais flīģelis”. Koncerts notiks Jaunās mūzikas festivāla „Arēna” ietvaros un piedāvās klausītājiem pārsteidzošas līdzības abu tautu vēsturiskajā muzikālajā mantojumā. To būs iespējams piedzīvot stāstos, dziesmās un šveiciešu un latviešu tautas deju mūzikas atskaņojumos – gan klausoties gadsimtiem senās, arhaiskās melodijās, gan baudot mūsdienīgas interpretācijas un improvizācijas, kas taps turpat uz skatuves, klausītāju klātbūtnē.

Plkst.19.00 Tradicionālo danču vakars Siguldas pagasta kultūras namā. Dalība bez maksas.

Svētdien, 1.novembrī

Plkst.16.00 Latvijas Leļļu teātra izrāde „Trakulīte sandalīte” Siguldas novada Kultūras centrā. Uzveduma literāro pamatu veido Māras Cielēnas dzejoļi no krājumiem „Trakulīte sandalīte” un „Krupītes kurpītes”.

Izstādes

  • Izstāde par ekspedīciju „Mūsējie ceļā uz Pita salu” Siguldas novada bibliotēkā;
  • 2015.gada Mākslas nodaļas absolventu diplomdarbu izstāde Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” izstāžu telpā;
  • Gleznotājas Ditas Lūses personālizstāde „Klusuma krāsa” Siguldas Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”;
  • Radošās aktivitātes „Tinam tautasdziesmu kamolā!” Siguldas novada bibliotēkā, Bērnu literatūras nodaļā;
  • Izstāde „Savrupais pētnieks” – folkloristam, publicistam Krišjānim Baronam – 180 Siguldas novada bibliotēkā, abonementā;
  • Izstāde „Gleznās viss gluži kā dzīvē” – gleznotājam Borisam Bērziņam – 85 (1930–2002) Siguldas novada bibliotēkā, abonementā;
  • Novadpētniecības izstāžu cikla „Izzini valsts un novada nozīmes vēstures un arhitektūras pieminekļu stāstus Siguldā” izstāde „Baltās pils stāsts” Siguldas novada bibliotēkā, lasītavā;
  • Zandas Pučes personālizstāde „Mūsu mājas stāsti” Siguldas novada Kultūras centrā; 
  • Materiālu izstāde „Krišjānim Baronam -180” Allažu pagasta bibliotēkā;
  • Itāļu rakstnieka, bērnu grāmatu autora Džanni Rodāri 95 jubilejai veltīta grāmatu izstāde „Pasakas pa telefonu...” Siguldas novada bibliotēkā, Bērnu literatūras nodaļā;
  • Izstāde „Siguldas dziesminieks no Ezerzemes” – dziesmas „Zied ievas Siguldā” teksta un poēmas „Sigulda” autoram, dzejniekam Augustam Smagaram – 105 Siguldas novada bibliotēkā, lasītavā;
  • Annas Astapenko un Irēnas Markevičas izšuvumu un zīmēšanas ar diegu darbu izstāde „Brīnumainie mirkļi” nodarbību centrā „Namiņš”.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi