×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-03
Siguldietis Kundziņš palīdz Latvijai izcīnīt 10.vietu Nāciju kausā enduro

Aizvadītajā nedēļas nogalē, sākot jau no 30.oktobra, piektdienas pievakares, Vācijā, Rudensdorfā tika aizvadīts noslēdzošais Eiropas čempionāta posms enduro, kas vienlaikus bija arī Eiropas Nāciju kauss šajā sporta veidā. Latvijas Nacionālā izlase, kuras sastāvā bija arī gados jaunais siguldietis Gustavs Kundziņš, šajās nozīmīgajās sacensībās izcīnīja 10.vietu.

Latvijas Nacionālā izlase sastāvēja no trim sportistiem - Edgara Siliņa, Kristiana Evarsona un Gustava Kundziņa. Lai gan sacensības sakās jau piektdien, oficiālās cīņas sākās tikai sestdien un izlasei kopvērtējumā izdevās uzrādīt labu sniegumu, ieņemot 10.pozīciju. Zināms, ka trase esot bijusi ļoti sarežģīta un netipiska Latvijas apstākļiem, metot izaicinājumu dalībniekiem. Kundziņš uzrādīja labu sniegumu pirmajās divās dienās, bet trešajā dienā diemžēl bija spiests izstāties.

„Sacensībām šogad bija saīsināti laiki, otrajā sacensību dienā (svētdien) Gustavs sāka nedaudz kavēties un kļūdījās skaitīšanā, turklāt šāda mēroga sacensības sportistam šīs bija pirmās. Šogad noteikumi bija skarbāki – ja sportists sāka kavēt pusstundu, viņam neļāva turpināt sacensības. Tā kā Gustavs sāka kavēt savus laikus, viņš diemžēl bija spiests izstāties. Taču šī bija laba pieredze un pirmajā dienā sportists uzrādīja ļoti labu sniegumu – prologā no latviešiem bija pat trešais, apsteidzot pieredzējušos vīrus, bet trešajā dienā uztraukums darīja savu. Arī trase bija ļoti sarežģīta un, ja pie mums taisa trases, lai visi var izbraukt, tad tur ir „jāvelk” – katrs posms bija liels un garš tests sportistiem,” stāsta Kundziņa menedžeris.

Latviju sacensībās pārstāvēja arī Latvijas senioru izlase, kuru pārstāvēja Jānis un Einārs Vinteri, Jānis Rasmanis un Artūrs Robežnieks, izcīnot trešo vietu. Individuāli pēc aizvadītajām garajām sacensībām Siliņa labākais rezultāts bija sestā vieta, Evarsonam devītā vieta un Eināram Vinteram – astotā vieta. Diemžēl gan Kundziņš, gan Jānis Vinters otrajā dienā nesasniedza finišu. Savukārt Jānis Rasmanis pēc divu dienu cīņām ierindojās 14.pozīcijā, Artūrs Robežnieks – 15.pozīcijā. Enduro komisijas vadītājs Jurģis Bergs pēc sacensībām atzina, ka sacensību trase bija ļoti grūta, ar stāviem, akmeņainiem kalniem, taču izlase ir gandarīta par padarīto.

Sacensības Vācijā sākās jau piektdienas vakarā, kad vairāk nekā 130 sportisti no dažādām valstīm sacensību pārbaudes braucienu aizvadīja tumsā. Taču laika apstākļi sacensību dienās bija ļoti piemēroti noslēdzošajam posmam. Atgādinām, ka katra posma garums, ko mēroja sportisti, bija vismaz 60 km.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Motosporta federācijas preses sekretāre
Kristīne Ābelniece


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi