×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-04
Jaunieši piedalīsies patriotiskā spēlē „Atceries Lāčplēšus!” Morē

Piektdien, 6.novembrī, Siguldas novada Morē drosmīgi un zinātkāri jaunieši piedalīsies patriotiskā spēlē „Jaunie Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus”, kur varēs pierādīt izturību, zināšanas un komandas saliedētību. Pasākumu plkst.10.00 svinīgi atklās Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Lai piedalītos spēlē, jauniešiem bija jāaizpilda anketa spēles mājas lapā, jāatbild uz vēstures jautājumiem un jāuzraksta motivācijas vēstule. Jauniešu rakstītais liecina par patriotismu un interesi par Latvijas vēsturi un Brīvības cīņu notikumiem.

Komanda „Vētrasputni” savā motivācijas vēstulē raksta: „Esam jauni un azartiski, vēlamies izmēģināt kaut ko jaunu. Uzskatām, ka šādā spēlē varēsim saliedēt savu klases kolektīvu.”

Ar moto „Ejam uz priekšu un neatskatāmies!” piedalīsies Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda „Nātres”. Jauniešu motivācija ir sekojoša: „Mēs vēlamies piedalīties šajā spēlē, lai pieradītu paši sev un citiem, ka mēs varam izdarīt daudz grūtu un daudzpusīgu uzdevumu.”

Savukārt komanda „PMK LA Divīzija” raksta: „Latvija ir izgājusi cauri smagām okupācijām, tomēr tajā pašā laikā nav zaudējusi ticību savai brīvībai. Arī šodien, kad pasaulē ir sarežģīta ģeopolitiskā situācija, mēs ticam, ka Latvija tāpat turpinās pastāvēt kā brīva, neatkarīga valsts. Mēs esam jauni, atraktīvi, zināt griboši jaunieši, mēs esam stipri un esam audzināti patriotiskā garā, tāpēc Latvija ir mūsu sirdīs. Kā Jaunie Rīgas sargi mēs gribētu mācīties nosargāt mūsu brīvību, ja tas reiz būs vajadzīgs”.

Pasākuma laikā Latvijas armijas instruktoru vadībā jaunieši sešās darbnīcās apgūs Brīvības cīņu vēsturi, armijas disciplīnu, komandu došanu un izpildi, ievainoto aprūpi un pirmo medicīnisko palīdzību, šaušanu, slēptu pārvietošanos pēc kartes un kompasa un ierindas mācību. Pēc apgūtajām mācībām notiks praktiska zināšanu un prasmju pārbaude – misija „Atceries Lāčplēšus!”, kas simulēs 1919.gada Brīvības cīņas un kuras laikā atraktīvā veidā praksē varēs pielietot iegūtās zināšanas.

Siguldas kārta ir viena no astoņām pusfināla spēlēm „Jauno Rīgas sargu” ciklā. Divas labākās komandas piedalīsies fināla pasākumā, kas notiks 20.novembrī Daugavpils cietoksnī. Jaunieši izcīnīs ne tikai ceļazīmi uz fināla spēli Daugavpilī, bet arī jūras ceļojumu visai komandai uz Stokholmu kopā ar „Tallink”.

Komandām līdzi dzīvos un pasākumu vadīs ielu vingrošanas kustības iniciators, grupas „Gainfast” solists, TV raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis.

Spēles mērķis ir atraktīvā un iesaistošā veidā izglītot jauniešus no dažādām sociālām un etniskām grupām par Latvijas vēsturi, simboliem un politiku, kā arī iepazīstināt ar dažādiem lietderīgiem brīvā laika pavadīšanas veidiem. Ar spēles palīdzību tiek veicināta dažāda veida sociālo grupu jauniešu savstarpējā sadarbība, izpratne par demokrātisku sabiedrību, kā arī tiek veidota un stiprināta pilsoniskā apziņa un identitāte uz kopīgu vērtību pamata.

Pasākuma dienas kārtība:

  • plkst.8.30 Dalībnieku ierašanās un reģistrācija
  • plkst.10.00 Pasākuma svinīga atklāšana
  • plkst.10.15 – 12.00 Nodarbības
  • plkst.12.00 – 13.00 Pusdienas
  • plkst.13.00 – 16.30 Misijas skrējiens
  • plkst.17.00 Noslēguma ceremonija, rezultātu paziņošana, apbalvošana.

Spēle jauniešiem ir bez maksas. To organizē biedrība „Media Gids” sadarbībā ar LR Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un jaunsardzes centru un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Projekts tiek īstenots ar Valmieras, Tukuma, Dobeles, Daugavpils, Gulbenes, Jelgavas, Siguldas pašvaldību atbalstu, kā arī tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Spēli atbalsta: „Tallink”, „NRJ PRINTING”, „Rīgas meži”, „Flora Maiznīca”, „Kronis”, Rīgas skolēnu dome.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi