×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-04
Aicina piedalīties projektā „Tautastērps pašu rokām”

Šī gada garumā notiek projekta „Tautastērps pašu rokām. III daļa – „Cimdi, zeķes un brunči”” praktiskās un teorētiskās nodarbības. Aicināti piedalīties visi novada iedzīvotāji, kuri vēlas pilnveidot savu tautastērpu.

Sestdien, 7.novembrī, Siguldas pagasta Kultūras namā plkst.10.00, turpinot tautas lietišķās mākslas studijas „Vīgrieze” un Siguldas pagasta Kultūras nama uzsākto projektu „Tautastērps pašu rokām”, aicinām visus interesentus noklausīties vēstures doktores Aijas Jansones lekciju „Apģērba attīstība Latvijā 19. gs. 2. pusē”.

Tikšanās laikā varēsiet uzzināt par Latvijas tradicionālo tautas tērpu īpatnībām, tradīcijām un tā attīstības tendencēm apģērbiem 19.gadsimta otrajā pusē. Veikt analīzi par mūsdienu latviešu tautas tērpu kā tautas kultūras kodu un nacionālās identitātes simbolu. Izpētīt tradicionālā tautas tērpa vēsturi un dzīves pieredzi, gadsimtu garumā izstrādātajā apģērba stilā, tā formās un proporcijās, valkāšanas manierē, un noteikt materiālu pielietojumu krāsu salikumā un rotājuma raksturā.

Projekta dalībnieku līdzmaksājums nodarbībai ir 2 eiro. Aicināti piedalīties visa vecuma interesenti!

Informāciju sagatavoja:
TLMS „Vīgrieze” vadītāja
Linda Džeriņa-Riekstiņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi