×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-09
Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļā aicina iepazīt skandināvu literatūru un kultūru

Gadskārtējā pasākumā – Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļā, gada vistumšākajā laikā, lasot un klausoties, no 9. līdz 15.novembrim Siguldas novada bibliotēkā tiks godāta Ziemeļvalstu kultūra un literatūra.

Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības „Norden” asociācija, bet Latvijā – Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību „Norden” Latvijā. Nedēļas laikā bibliotēkās notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.

9.novembrī jau 18.gadu pēc kārtas gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiks iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata.

Šogad īpaša uzmanība būs pievērsta tēmai „Draudzība ziemeļos”. Siguldas novada bibliotēkā no 9. līdz 13.novembrim Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas ietvaros notiks „Rīta stundas lasījumi” pašiem mazākajiem lasītājiem, un 10.novembrī plkst.18.00 „Krēslas stundas lasījums” pieaugušajiem. Lasījumos bērniem skanēs Latvijā līdz šim vēl nepublicētas grāmatas fragmenti no norvēģu rakstnieces Marijas Parras grāmatas „Vafeļu sirds”. Šo autori dēvē arī par jauno zvaigzni pie skandināvu bērnu literatūras debesīm. Savukārt pieaugušie aicināti ieklausīties „Islandiešu sāgu” vēstījumos un fragmentos no norvēģu rakstnieces Herbjorgas Vasmu jaunās grāmatas „Šie mirkļi”. Krēslas stundas lasījumi noritēs ziemeļnieciskās noskaņās – skatīsim fotogrāfijas, video materiālus par Ziemeļvalstu dzīvi, kultūru un dabu, būs arī norvēģu tradicionālais nacionālais cienasts.

Ikviens Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas pasākumu apmeklētājs ir aicināts nofotografēt draudzības bildi un ievietot attēlu @nordisk_biblioteksuke instagram un pievienot mirkļa birku  #nordbib15, lai nedēļas noslēgumā piedalītos konkursā par jaukām balvām. Attēlus var ievietot arī šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi