×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-19
Aicina rūpēties par savu drošību un būt redzamiem tumšajā laikā

Iestājoties rudens sezonai, satumst arvien ātrāk, tādēļ aktuālāks kļūst jautājums par gājējiem un velosipēdistiem, kuri diennakts tumšajā laikā pārvietojas bez atstarojošās vestes vai apģērba, kurā ir iestrādāti gaismu atstarojošie elementi.

Ceļu satiksmes drošības direkcija jau vairāku gadu garumā iesaka izmantot atstarojošās vestes vai apģērbu, kurā iestrādāts atstarojošs materiāls. To arī nosaka 26.06.2004. Ministru kabineta noteikumi Nr.571 „Ceļu satiksmes noteikumi”. Šo prasību mērķis nav gājēju sodīšana un naudas iekasēšana, noteikumi domāti, lai glābtu dzīvības un samazinātu bojāgājušo skaitu.

Siguldas novada Pašvaldības policija atgādina: Ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām, kā arī apdzīvotās vietās, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas pārvietojas pa brauktuvi vai nomali, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem. Tas pats attiecas arī uz velosipēdistiem, proti, braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos tā sānos, riteņu abās pusēs, jābūt aprīkotam ar diviem oranžiem (dzelteniem) gaismas atstarotājiem, kā arī priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim. Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēdam priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju, un velosipēda vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Atbildība par šo noteikumu neievērošanu paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.23 panta otrajā daļā, kurā noteikts, ka par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no septiņiem līdz trīsdesmit eiro.

Infografika – „LV portāls”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi