×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-23
Uzsākta jaunizveidoto bērnudārza grupu komplektēšana; uzņems arī bērnus, kuri apmeklē privātos bērnudārzus

Jau ziņots, ka Ministru kabineta noteikumi paredz – no 2016.gada tiks pārtraukts valsts līdzfinansējums  privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm un auklīšu pakalpojumiem, kas Latvijas ģimenēm bija pieejams kopš 2014.gada. Siguldas novada pašvaldība jau vairāk nekā sešus gadus ir līdzfinansējusi privātos bērnudārzus atbilstoši vidējām izmaksām par bērnu pašvaldības bērnudārzos un ir apņēmusies turpināt to darīt. Tāpat Siguldas novada pašvaldība ir pieņēmusi lēmumu 2016.gada janvārī piedāvāt papildu vietas 100 bērniem pašvaldības pirmskolas izglītības iestādes „Pasaciņa” filiālē – blakus esošajā ēkā Skolas ielā 3.

Plānots, ka bērnudārza „Pasaciņa” filiāle darbu sāks 2016.gada 18.janvārī. Kopumā tiks izveidotas četras jaunas grupiņas.

Lai nokomplektētu jaunās grupiņas, pašvaldība ir uzsākusi pieteikšanos uz vietām jaunizveidotajās bērnudārza grupās. Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes datubāzu speciāliste Zane Nikāze no 24.novembra līdz 16.decembrim sazināsies ar visiem vecākiem, arī tiem, kuru bērnu šobrīd apmeklē privātās pirmsskolas izglītības iestādes, kuru bērni vecumā no 1,5 gadiem ir reģistrēti pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu reģistrā, lai informētu par iespēju apmeklēt bērnudārzu jau no 2016.gada janvāra.

Pašvaldības Izglītības pārvaldes speciālisti norāda, ka pirmsskolas izglītības iestādes maiņa šajā uzņemšanā netiks nodrošināta, izņēmums būs bērnudārza „Pasaciņa” filiāles audzēkņu brāļi un māsas, kuri šobrīd apmeklē citu bērnudārzu, tādējādi atvieglojot vecāku rūpes un ikdienu. Pārējiem bērniem, kuru vecāki uzrakstījuši iesniegums par bērnudārzu maiņu, tā tiks nodrošināta organizējot 2016.gada uzņemšanu, kas sāksies maijā.

Jau kopš oktobra beigām ēkā Skolas ielā 3 notiek remontdarbi 561,2 m2 platībā, lai ēkas telpas, kurās līdz šim atradās Jaunrades centrs, pielāgotu bērnudārza vajadzībām. Remontdarbu laikā tiks izveidotas četras telpu grupas, kas katra sastāvēs no garderobes, divām nodarbību telpām bērniem vecumā no pusotra gada līdz sešu gadu vecumam, sanitāri tehniskās telpas un nepieciešamajām priekštelpām un gaiteņiem. Pirmajā stāvā izvietotajām nodarbību telpām tiks nodrošinātas atsevišķas ieejas, savukārt uz otro stāvu varēs nokļūt, izmantojot kāpņu telpu ar atsevišķu ieeju. Saskaņā ar iepirkumu procedūras rezultātiem pārbūves darbus veic SIA „Wood Constractions” un to izmaksas ir 100 682,41 eiro. Remontdarbus plānots pabeigt līdz Ziemassvētkiem. Līdz bērnudārza „Pasaciņa” filiāles atvēršanai tiks veikta bērnudārzu telpu iekārtošana un personāla atlase. Plānots, ka telpu iekārtošanai – mēbelēm, rotaļlietām un ēdināšanas nodrošināšanai nepieciešamajiem priekšmetiem, pašvaldībai būs nepieciešami vairāk nekā 60 000 eiro.

Papildu informāciju par bērnu uzņemšanu jaunajās pirmsskolas izglītības iestādes „Pasaciņa” grupiņās iespējams uzzināt pašvaldības Izglītības pārvaldē pa tālruni 67970914 (Zane Nikāze). Plašāku informāciju par bērnudārza „Pasaciņa” filiāles darbību iespējams saņemt pie bērnudārza vadītājas Lienes Ābeles pa tālruni 29438157.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi