×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-25
Aizvadīts lāpstu šļūkšanas sacensību „ShowelRace” otrais apvienotais posms

Sestdien, 21.novembrī norisinājās lāpstu šļūkšanas sacensību „ShowelRace” otrais jeb apvienotais posms, kurā pa trasi traucās gan dāmas, gan kungi, gan divnieki. Šis bija arī visu laiku dalībniekiem bagātākais posms „ShowelRace” vēsturē līdz šim.
 
Kopā piedalījās 58 dalībnieki „Optibet Cup” jeb karaliskajā kungu ieskaitē, dāmu ieskaitē „CAT Cup” piedalījās 27 dalībnieces, bet inovatīvajā „Fiskars Cup” divniekiem piedalījās 26 ekipažas.

Pirmās rekordus gāzt trasē devās dāmas. Jau treniņbraucienā pirmā iemirdzējās Gunita Turauska, uzrādot pārliecinoši labāko laiku. Ne tikai vairāk kā par divām sekundēm labojot savu personisko rekordu, bet arī uzstādot jaunu trases rekordu. Tas gan nebija uz ilgu laiku. Kvalifikācijas braucienā savu dzelteno līdera krekliņu attaisnoja Ance Jankava. Jauns rekords un attiecīgi arī pirmā vieta pēc kvalifikācijas. Turauska turpināja sevi pierādīt un, neskatoties uz slikto startu, trasē darbojās pārliecinoši un zaudēja tikai Ancei. Viena no favorītēm Anete Zvirbule mēģināja turēties līdz, bet šoreiz argumentu viņai pietrūka. Arī Gunitai Balodei jāpasteidzas, lai tiktu līdz pjedestālam. Jāuzteic Aija Ambrasa, kura nekautrējās divu braucienu summā gāzt Balodes pozīcijas. Savukārt par lielāko vilšanos jānosauc Kintijas Horelikas misēklis trasē un tikai 10.rezultāts pirmajā braucienā.

Otrajā braucienā būtisku izmaiņu vairs nebija. Ļoti pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja Gunita Turauska, kura tikai trases lejas daļā zaudēja visu savu trasē iekrāto handikapu. Nebūtu kļūdas lejasdaļā, noteikti sekotu jauns rekords un iespējams arī sensācija. Lai gan pārliecinoša otrā vieta arī ir liela sensācija. Kintijai Horelikai izdevās uzlabot savu laiku par divām sekundēm, bet ar to bija par maz, lai no sestās vietas izbīdītu Elzu Ozoliņu. Ancei Jankavai sacensību bilance ļoti pozitīva – pirmā vieta, trases rekords un arī jauns ātruma rekords – 69.8km/h, tikai par mata tiesu atpaliekot no maģiskās 70km/h robežas.

„CAT Cup” kopvērtējumā vienīgā, kura pagaidām var justies droši ir Ance Jankava. Starp pārējām konkurence ir ļoti sīva un laiks radīs, kāds pjedestāls būs sezonas beigās.

Karaliskajā vīriešu ieskaitē jeb „Optibet Cup” savstarpējās cīņas ir vēl sīvākas kā dāmām. Par to, ka viena kļūda var izšķirt vai tu būsi uz pjedestāla vai neiekļūsi pat labāko divdesmitniekā, uz savas ādas izbaudīja viens no sacensību galvenajiem favorītiem Andris Stikāns. Brutāla kļūda pēdējā laika uzskaitē un tikai 28.vieta, lai gan praktiski visu trasi bija jau nobraucis kā līderis.

Treniņbraucienā pilnīgi neticamu rezultātu izdevās uzstādīt Aigvaram Eglītim, kurš ne tikai spēja nobraukt zem 42 sekundēm, bet bija stipri tuvu tam, lai nobrauktu zem 41 sekundes. Sacensībās gan šo meistarstiķi viņam vairs neizdevās atkārtot, bet tas nemazina faktu, ka Aigvars ir atradis savā tehnikā ko tādu, kas ļauj viņu pieskaitīt favorītiem.
 
Pirmajā kvalifikācijas braucienā A.Eglītis turpināja visus pārsteigt ar lielisko sniegumu un pelnīti atradās pirmajā vietā ar jaunu trases rekordu. Rekordi krita vairākas reizes, bet tieši A.Eglītis bija tas, kurš uzstādīja to, kas tiek šobrīd uzskatīts par oficiālo rekordu – 42.03. A.Eglītim pieder arī ātruma rekords. Iepriekšējā posma neveiksme pamatīgi sapurinājusi Raimondu Zemīti. Pēc pirmā brauciena tikai nieka astoņas sekundes simtdaļas pietrūka, lai panāktu A.Eglīti.

Spraiga cīņa bija arī starp iepriekšējā posma uzvarētāju Indriksonu un Artūru Zuļģi, kurš šajā sezonā šķiet atradis to, ko bija pazaudējis iepriekšējā. Pēc pirmā brauciena tikai trīs sekundes simtdaļas šķīra šos kungus, solot kārtīgu cīņu finālā. Rezultāti bija tik blīvi kā vēl nekad, veidojot ne vienu vien mikromaču un duelēšanos finālā.

„ROOKIE Chalenge” kopvērtējumā Dāvis Poška panācis Jāni Ķibermani, bet Rihards Zilēvičs cenšas šos abus kungus neaizlaist pārāk tālu pa priekšu.

Divniekiem otrais posms jeb „Fiskars Cup” bija pārsteigumiem bagātākais. Treniņbraucienā neticami ātri bija Stikāns ar Indriksonu. Neatstājot nekādas cerības otrajā un trešajā vietā esošajiem Turauskiem un Horelikiem. Līderu trio apdraudēja arī Edijs Ezergailis ar Raivo Priedeslaipu. Šis divnieks sacensībās brauca pirmo reizi un uzreiz uzrādīja labu laiku.

Tas bija tikai sākums. Kvalifikācijas braucienā neticami slikti nobrauc Stikāns ar Indriksonu, uzrādot tikai 18.laiku. Šī noteikti nebija Stikāna un Pingvīnu diena, jo arī viņu komandas biedri Guntis Šefers pārī ar Gunitu Balodi pusi trases veica atmuguriski, sasniedzot tikai 24.rezultātu. Šāds pavērsiens pavēra vairāk iespēju pārējiem tikt pie augstvērtīgiem punktiem kopvērtējumā. Savu iespēju izmantoja Turauski, nodrošinot palielu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Tuvākie izrādījās Kairi, kuriem sekoja Andris Pirktiņš ar Laimu Kaufmani un Horeliku divnieks. Uzrādot trešo labāko laiku, Zanei Sedlovai ar Aneti Zvirbuli izdevās no astotās vietas pakāpties uz piekto. Horeliki uzrāda ātrāko laiku braucienā un apsteidz Kairus un Pirktiņu ar Kaufmani. Kairi finālbraucienu nobrauc vājāk un zaudē jau pieminētajiem Pirktiņam ar Kaufmani. Turausku pārsvars izrādās pārāk liels, lai Horeliki spētu viņus apsteigt. Tātad šīs sezonas pirmā sensācija dzimusi – posmā uzvar Turauski, Horeliki otrie, bet Kaufmane ar Pirktiņu trešie. Jāpiezīmē arī Ezergailis ar Priedeskalnu, kuri pirmajās sacīkstēs spēja ierindoties septītajā vietā.

Pilnais komandu vērtējums vēl nav pieejams, jo komandas vēl tiek reģistrētas vai notiek to sastāvu pastiprināšana.

Neoficiālais komandu TOP6:
1. „X-Surikāti” – 1231
2. „Čiekurs PRO” – 1164
3. „Pingvīni” – 1122
4. „Storm Troopers” – 1098
5. „Svārki Biksēs” – 1082
6. „Māsiņas un Brālīši” – 865.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi