×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-30
Siguldas Tautas teātrim augstākais novērtējums skatē

28.novembrī notikušajā Siguldas novada amatierteātru skatē visaugstāko vērtējumu ieguva Siguldas Tautas teātris ar A.Eglīša lugas „Galma gleznotājs” iestudējumu. Žūrija īpaši atzīmēja Ārijas Liepiņas-Stūrnieces režisores darbu, Evitas Rusovas izrādes māksliniecisko noformējumu un Gata Dzērves aktierisko veikumu Lionardo lomā.

Skate bija pirmais posms Latvijas amatierteātru iestudējumu skatei „Gada izrāde 2015”. Trīs iestudējumus Siguldas pagasta Kultūras namā un Siguldas novada Kultūras centrā vērtēja Gulbenes Tautas teātra režisore, Latvijas amatierteātru nozares padomes locekle Edīte Siļķēna un režisors un scenogrāfs Ints Sedlenieks. Ceļazīmi startam nākamajam posmam – dalībai reģionālajā skatē, kas notiks 2016.gada 14.februārī Lielvārdē, – saņēma Siguldas Tautas teātris un viesi mūsu skatē – Carnikavas amatierteātris „Nagla” ar R.Blaumaņa lugas „Zagļi” iestudējumu”, režisors Zigurds Neimanis. Mores amatierteātris „Oga” par M.Zīles lugas „Trīs košas dāmas” iestudējumu, režisore Ingūna Millere, saņēma uzslavu par vienotu ansambli, vietējās kopienas stiprināšanu, Inese Kļaviņa – par Mirandas lomas atveidojumu un Jāņa lomas atveidotājs, juvelieris Tālivaldis Kivlenieks – par īpašu autentisku juveliera darbu. Tālivaldis izrādes vajadzībām izveidojis īpašu sudraba gredzenu.

Skates diena iesākās pie pieminekļa Dailes teātra režisorei un pedagoģei Felicitai Ertnerei, kur žūrijas dalībnieki nolika piemiņas sveces mūsu izcilajai novadniecei. Pēc katras izrādes žūrijas eksperti pārrunāja redzēto gan ar režisoriem, gan izrāžu aktieriem. Paldies skatītājiem Siguldas pagastā un pilsētā! Bez skatītāju atsaucības un reakcijas nebūtu iespējama tik azartiska aktierspēle un sasniegti labi rezultāti skatē.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece
Inga Krišāne


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi