×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-12-01
Siguldā aizvadītas lielākās spēka trīscīņas sacensības Latvijas vēsturē

Brīvdienās Siguldā notika Latvijas čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā bez ekipējuma, kurā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits. Teju pusotrs simts sportistu divas dienas ilgajās sacensībās cīnījās par Latvijas čempiona titulu un jauniem Latvijas rekordiem.

Latvijas čempionāts izcēlās ar dažādiem pārsteigumiem un rekordiem. Tā sacensībās kopā Valsts rekordi dažādās vecuma un dzimuma grupās tika laboti 129 reizes. Vēl spraigāku šo cīņu padarīja iespēja laimēt naudas prēmiju, pārspējot rekordus trīs disciplīnās un kopsummā un izcīnot lielāko Vilksa punktu skaitu. Kopā absolūti visus rekordus savā svara kategorijā laboja astoņi sportisti, taču Uldis Ķiploks no komandas „Gulbenes K.S.P.” ar savu sniegumu šajā oktetā kļuva par labāko. Sacensību dalībniekus un līdzjutējus priecēja arī sacensību teicamā tehniskā organizācija, norises temps un bagātīgais balvu klāsts.

Jaunietim Uldim Ķiplokam līdzjutēju atbalsts palīdzēja labot četrus rekordus spēka trīscīņā bez ekipējuma. Sportistam jauns rekords pietupienā (265 kg), spiešanā guļus (155 kg), svaru stieņa vilkmē no zemes (300 kg) un kopsummā (720 kg). Ar savu sniegumu pietupienā sportists laboja arī rekordu junioru grupā. Bez tam pietupienos un summā šis ir neoficiāls pasaulē labākais sniegums jauniešu jeb U18 grupā. Tāpat U. Ķiploka vārds parādās arī pie ekipētās spēka trīscīņas rekordiem jauniešu grupā, izņemot spiešanas guļus disciplīnu.

Augstus panākumus sacensībās guva Tatjana Tokareva, labojot rekordus pietupienā (95,5 kg), svaru stieņa spiešanā guļus (70 kg), svaru stieņa vilkmē (122,5 kg) un kopsummā (288 kg) svara kategorijā līdz 63 kg jauniešu un junioru vecuma grupā. Tāpat šie rekordi pieder gan pie bez ekipētās spēka trīscīņas, gan ekipētās.

Sieviešu open grupā Larisa Cīrule no komandas „Gulbenes K.S.P.” arī laboja rekordus visās disciplīnās un kopsummā. Svara kategorijā līdz 47 kg jauni rekordi ir pietupienā (70 kg), spiešanā (47,5 kg), vilkmē (101 kg) un kopsummā (218,5 kg).

Arī Ieviņa Liģere no „Madonas SCK” Siguldā sasniedza lieliskus open rezultātus svara kategorijā līdz 83 kg. I. Liģerei četri rekordi pietupienā (140,5 kg), spiešanā (85 kg), vilkmē (175,5 kg) un kopsummā (401 kg).

Sieviešu (U18) grupā par absolūto rekordisti kļuva Alīna Abramčika svara kategorijā līdz 72 kg. Gados jaunā sportiste laboja rekordu pietupienā (90 kg), spiešanā guļus (52,5 kg), vilkmē (122,5 kg) un kopsummā (265 kg).

Juta Gargurne no Valmieras kluba „Spēka Pasaule” jauniešu grupā turējās līdzās rekordu labošanā, jo sportistei rekordi svara kategorijā līdz 84 kg. Pietupienā (87,5 kg), spiešanā guļus (45 kg), vilkmē (117,5 kg) un kopsummā (250 kg).

Jauniešu grupā Valmieras kluba „Spēka Pasaule” sportistam Edgaram Jurkānam svara kategorijā līdz 59 kg rekords pietupienā (148 kg), spiešanā (112,5 kg), vilkmē (190 kg) un kopsummā (450,5 kg). E. Jurkānam šie rekordi, izņemot vilkmi, arī open un junioru vecuma grupās. Līdzīgi U. Ķiplokam, Edgaram neoficiāli Pasaules un Eiropas labākie sniegumi – spiešanā guļus un vilkmē jauniešu vecuma grupā.

Gados cienījamāko senioru grupā virs 60 gadiem Ēriks Dumārovs no „Gulbenes K.S.P.” svara kategorijā līdz 66 kg pārspēja visus četrus iespējamos rekordus - pietupienos (77,5 kg), spiešanā guļus (72,5 kg), vilkmē (122,5 kg) un summā (272,5 kg).

Sacensību dalībnieki izcīnīja medaļas katrā svara kategorijā, taču liels gods ir izcīnīt absolūti labākā sportista titulu grupā. Absolūti labākos nosaka Vilksa punkti, ņemot vērā sportista personīgo svaru un paceltos kilogramus. Sieviešu konkurencē par absolūti spēcīgāko dalībnieci kļuva Ieviņa Liģere (svarā līdz 84 kg) no komandas „Madonas SCK” kopsummā trīs kustībās (pietupienos, svaru stieņa spiešanā guļus un vilkmē no zemes) paceļot 401 kg. Otro vietu izcīnīja Natālija Nikitina (virs 84 kg) no Jēkabpils sporta centra ar paceltajiem 422,5 kg, bet trešā spēcīgākā bija Tatjana Tokareva (līdz 63 kg) ar paceltajiem 288 kg. Komandu cīņā sieviešu grupā uzvarēja Valmieras sporta klubs „Spēka Pasaule”.

Starp jauniešiem līdz 18 gadu vecumam absolūti labākais sportists bija „Gulbenes K.S.P.” atlēts Uldis Ķiploks (līdz 105 kg), kurš kopsummā pacēla 720 kg. Edgars Jurkāns (līdz 59 kg) no Valmieras „Spēka Pasaule” izcīnīja otro vietu absolūtajā vērtējumā ar rezultātu kopsummā 450,5 kg. Trešais labākais bija Sandis Babauskis (līdz 83 kg) no komandas „Rembate”, kurš trīs kustībās pacēla 522,5 kg. Jauniešu grupā spēcīgākā bija Rēzeknes komanda, kura uz mājām pārveda kausu.

Junioru vecuma grupā līdz 23 gadu vecumam Māris Krievelis (līdz 83 kg) no „Rembate” ar rezultātu kopsummā 612,5 kg izcīnīja pirmo vietu. Artūrs Karjavčenko (līdz 120 kg) no Valmieras kluba „Spēka Pasaule” sacensībās kopā pacēla 670,5 kg, taču ierindojās otrajā vietā. Ivars Mauriņš (līdz 66 kg) arī no Valmieras „Spēka Pasaule” palika trešajā vietā ar rezultātu 477,5 kg. Komanda „Gulbenes K.S.P.” izcīnīja pirmo vietu junioru grupā.

Vīru jeb open grupā par absolūti spēcīgāko kļuva Māris Juzups (līdz 120 kg) no Valmieras „Spēka Pasaule” ar paceltajiem 840 kg. Sportists vienīgais kopsummā parvarēja 800 kg robežu. Ainis Stagars (līdz 105 kg) no Jēkabpils sporta centra trīs kustībās pacēla 777,5 kg un ierindojās otrajā vietā. Trešais labākais bija arī jēkabpilietis Lauris Daņiļevičs (līdz 93 kg) ar rezultātu 750 kg. Gulbenes novada Līgo pagasta sporta kluba „L.S.K.” vīri ieguva spēcīgākās komandas titulu šajā grupā.

Senioru vecuma grupā virs 40 gadiem Ainārs Pētersons (virs 120 kg) no komandas Valmieras „Spēka Pasaule” izcīnīja pirmo vietu ar rezultātu 700 kg. Otrs spēcīgākais bija Jēkabpils sporta centra atlēts Dmitrijs Stepenko (līdz 83 kg) ar paceltajiem 582,5 kg. Trešais spēcīgākais bija Valmieras „Spēka Pasaule” pārstāvis Guntis Apse (līdz 74 kg) ar rezultātu 530 kg.

Seniori no Jēkabpils sporta centra kļuva par spēcīgākajiem sportistiem vecuma grupā virs 50 gadiem. Aleksandrs Miglāns (līdz 93 kg) sacensībās pacēla 597,5 kg un izcīnīja pirmo vietu. Vasīlijs Drobovs (līdz 105 kg) kļuva par otro spēcīgāko ar rezultātu 565 kg. Šiem senioriem pievienojās arī Valmieras „Spēka Pasaule” sportists Aigars Āboliņš (līdz 120 kg), kurš čempionātā pacēla 537,5 kg un ierindojās trešajā vietā.

Starp senioriem virs 60 gadiem Jurijs Arbūzovs (līdz 93 kg) no Valmieras „Spēka Pasaule” izcīnīja pirmo vietu absolūtajā vērtējumā, paceļot 505 kg. Otrs labākais sportists pēc Vilksa punktiem bija Jelgavas kluba „Apolons” sportists Aleksandrs Smelovs (līdz 105 kg) ar rezultātu 500 kg. Jānis Bidlauskis (līdz 120 kg) no Ķekavas sporta aģentūras trīs kustībās pacēla 420 kg un izcīnīja trešo vietu. Valmieras kluba „Spēka Pasaule” seniori savai pilsētai izcīnīja komandu kausu senioru grupā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Pauerliftinga federācija
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Baiba Norberte


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi