×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-12-02
Biedrība „Cerību spārni” saņem Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu

Šogad Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas „Nāc un dari! Tu vari!” atbalstu saņēmušas 57 Latvijas biedrības un nodibinājumi, kuru darbība aptver 50 Latvijas novadus. Tostarp decembra pirmajā nedēļā atbalstītas jaunas aktivitātes septiņās rosīgās organizācijās, arī Siguldas biedrībā „Cerību spārni”.

Biedrības uzmanības centrā ir cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenes. Ir izveidots Dienas centrs, kurā bērni ar invaliditāti saņem profesionālu speciālistu pakalpojumus. Ārstnieciskā vingrošana, nodarbības logopēda vadībā, specializētas darbnīcas dažādu vienkāršu dzīves prasmju apgūšanai veido organizācijas ikdienu. Rehabilitācijas iespēju šeit izmanto 25 cilvēki no Siguldas, Mālpils, Inčukalna un Krimuldas novadiem. Fonda finansētais projekts „Varam, darām, radām – KOPĀ!” (6 870 eiro) būs atbalsts arī vairāk nekā 60 cilvēkiem-aktivitātēs iesaistīto dalībnieku ģimenes locekļiem. Keramikas nodarbības, mākslas terapija, aktivitātes sveču, ziepju un rokdarbu darbnīcās – kopā vismaz 280 nodarbības - dos iespēju cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem radīt nelielas praktiskas lietas, apgūt jaunas prasmes ar ticību, ka tās noderēs dažādās ikdienas darbībās.

Šonedēļ fonda programmas „Nāc un dari! Tu vari!” ietvaros atbalstu saņēma septiņas biedrības: Ventspils novada biedrība „Invalīdu biedrība „Labas pārmaiņas”, Cēsu invalīdu biedrība, Talsu novada krīžu centrs, Siguldas biedrība „Cerību spārni”, biedrība „Valkas dāmu klubs”, biedrība „Otrā māja dzīvniekiem” no Daugavpils novada un biedrība „Pieaugušo attīstības projekts” no Varakļāniem.

Visas biedrības un nodibinājumi, kas saņēma fonda atbalstu, ar savu rosību bagātina apkaimes iedzīvotāju dzīvi un palīdz līdzcilvēkiem. Atbalstīto organizāciju aktivitātes aptver dažādas jomas, tostarp sociālo palīdzību, darbu ar bērniem un ģimenēm, kultūru un radošas iniciatīvas, darbu ar senioriem, jauniešu aktivitātes.

Kopumā programmā „Nāc un dari! Tu vari!” 2015.gadā Borisa un Ināras Teterevu fonds saņēma izskatīšanai 320 dažādas ieceres, no kurām 113 pārtapa konkrētu projektu pieteikumos. No tiem šogad atbalstīta jau 57 projektu īstenošana, aptverot 50 Latvijas novadus.

Savukārt 2013. un 2014.gadā Borisa un Ināras Teterevu fonda programmā „Nāc un dari! Tu vari!” atbalstītas 102 organizācijas, piešķirot to iecerēm katrā gadā teju 225 000 eiro. Programmas atbalsts 2015.gadā ir plānots gandrīz 290 000 eiro apmērā.

2013.gadā atbalstītajās organizācijās īstenoto aktivitāšu labumu guvēju skaits sasniedza 21 350 iedzīvotājus 34 novados, savukārt 2014.gadā – jau 35 500 iedzīvotājus 46 novados, bet šogad kopējais labumu guvēju skaits ir jau 45 000 cilvēku visā Latvijā.

Organizāciju veikums programmā „Nāc un dari! Tu vari!” ir ieguldījums to ilgtermiņa attīstībā. Organizāciju darbību atzinīgi novērtējušas vietējās pašvaldības un to veiksmīgā sadarbība ir labvēlīgi ietekmējusi vietējo iedzīvotāju ikdienas dzīvi.

Informāciju sagatavoja:
Diana Germane


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi