×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-12-07
Uzsākts dialogs ar novada skolēnu līdzpārvaldēm

Katrā Siguldas novada skolā darbojas aktīvo jauniešu padome – dažādi ir tās izveides principi, struktūra, tomēr mērķis ir viens – veicināt jauniešu līdzdalību. Lai veicinātu diskusiju par to, kā labāk nodrošināt Jaunrades centra turpmāko sadarbību ar skolu jauniešiem; kā Siguldas novada pašvaldībā labāk īstenot darbu ar bērniem un jauniešiem – brīvā laika pavadīšanu, veselīga dzīvesveida popularizēšanu, nodarbinātības veicināšanu, jauniešu līdzdalības veicināšanu sabiedriskajā dzīvē, apmācību un semināru nodrošināšanu atbilstoši interesēm, Izglītības pārvalde un Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis” aicināja kopā skolu līdzpārvalžu vadītājus un aktīvos jauniešus.

Pirmā saruna notika 25.novembrī, nākamā – 8.decembrī, bet kopumā plānots, ka tikšanās notiks katru mēnesi. Pēc tikšanās jaunieši atzina, ka, lai gan regulāri apmeklē Siguldas pašvaldības mājaslapu, tomēr ikdienas steigā ne vienmēr ir informēti par visām sadarbības iespējām un pieejamajiem resursiem – konsultāciju, apmācību iespējām, projektu konkursiem, tāpēc būtu labi, ja tiktu plānveidīgāk organizēts sadarbības tīklojums – regulāra domu un ideju apmaiņa, jauni impulsi, kas spētu bagātināt visas iesaistītās puses.

Tikšanās laikā Jaunrades centra direktore Ilze Šulte pastāstīja par interešu izglītības plašo piedāvājumu, iedrošinot atnākt „pielaikot” pulciņus, kā arī izteikt viedokli par to, kādi jauni virzieni nākotnē vēl būtu attīstāmi, Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Sandra Ķirule pastāstīja par iespējām izstrādāt projektu pieteikumus bērnu un jauniešu vasaras nometnēm; kultūras projektiem, piedalīties jauniešu biznesa ideju konkursā, aicināja iesniegt priekšlikumus skolēnu nodarbinātības projekta pilnveidošanai, savukārt Jauniešu iniciatīvu centra „Mērķis” vadītāja Ilze Vilciņa pastāstīja par „Mērķa” darbības principiem un jauniešu iniciatīvām – jaunieši var pulcēties, pavadīt brīvo laiku kopā ar draugiem, organizēt dažādus neformālus pasākumus. Patlaban centrā darbojas vairākas neformālās jauniešu grupas: Siguldas ielu vingrotāji, motodarbnīca u.c. Jaunieši no neformālajām grupām piedalās pasākumos, rīko apmācības, apmaiņas braucienus, dalās ar citiem savā pieredzē.

Tā kā jaunieši atzina, ka ne vienmēr pietiek vajadzīgo zināšanu, lai sagatavotu pieteikumus projektiem un konkursiem, tādēļ sanāksmē 8.decembrī Siguldas pils kompleksa vadītāja Liene Kuplā sniegs savus ieteikumus, gatavojot pieteikumus biznesa ideju konkursam „Radi S!guldai”! Tēmas: kā pareizi noformulēt biznesa ideju; svarīgākās komponentes veiksmīga biznesa realizēšanai; jautājumi un atbildes par konkursa pieteikuma sagatavošanu. Savukārt S.Ķirule un I.Šulte izstāstīs par prioritātēm kultūras projektu sagatavošanai un Jaunrades centra jauno projektu konkursu. Noslēgumā plānots pārrunāt „mājas darbu” – par pozitīvo un uzlabojamo Siguldas novadā saistībā ar jaunatnes līdzdalību, informētību, infrastruktūru, interešu un neformālo izglītību, brīvo laiku, veselību, drošību un nodarbinātību.

Apkopojums par skolu līdzpārvaldēm:

N.p.k.

Izglītības iestāde

Īss Skolēnu līdzpārvaldes raksturojums (skaits, darbības principi, struktūra)

Līdera vārds, uzvārds, klase, kontakti

Skolotāji - konsultanti

1.

Siguldas pilsētas vidusskola

Skolēnu un izglītības iestādes administrācijas interešu saskaņošana, skolēnu aktīva iesaistīšana audzināšanas darbā, mācību procesā, novada aktivitātēs. Skolēnu līdzpārvaldē darbojas divi skolēni no katras klases, kopā -  28 skolēni. Struktūra: 5.-9.kl. un 10.-12.kl.

Andris Jenerts 10.kl.

 

Vineta Šķestere-Buka, Edgars Bajaruns

2.

Siguldas Valsts ģimnāzija

Skolēnu līdzpārvalde darbojas saskaņā ar Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnu pašpārvaldes nolikumu, pašpārvalde aktīvi iesaistās skolas pasākumu plānošanā un vadīšanā, gatavo par tiem informāciju. Darbojas vidusskolēni, no katras klases viens, kopā 13 skolēni

Elza Alberiņa, 11.a kl.

Ilze Koļesņikova

3.

Allažu pamatskola

Skolēnu padomē ir skolēni no 5.līdz 9.klasei, kas vēlas aktīvi piedalīties skolas dzīves organizēšanā, uztur saikni ar administrāciju un Skolas padomi, nodod informāciju klasēs, iesaka, organizē un vada aktivitātes, kontroles pasākumus, kopā 9 skolēni

Riglinda Paegle, 9.kl.

Ināra Paegle

4.

Mores pamatskola

Skolēnu līdzpārvaldē tiek ievēlēti divi  pārstāvji no katras klases ( 5.-9.) uz diviem mācību gadiem. Pārvalde pati ievēl priekšsēdētāju. Mācību gada laikā organizē pasākumus – diskotēkas, Valentīndienu, Krāsaino nedēļu u.c. Piedalās skolas dokumentācijas izstrādnē

Milēna Teterovska, 8.kl.

Ilze Dzerkale

5.

Siguldas 1.pamatskola

Skolēnu līdzpārvalde darbojas saskaņā ar Siguldas 1.pamatskolas skolēnu līdzpārvaldes nolikumu, pašpārvalde aktīvi iesaistās skolas pasākumu plānošanā un vadīšanā, pašpārvaldē piedalās 5.-9.klašu pārstāvji, 2 skolēni no katras klases

Luīze Ieva Kikuste, 9.b kl.

Guntra Purmale

6.

Laurenču sākumskola

Skolēnu padomē darbojas 9 skolēni no 4.līdz 6.klasei. Struktūra:  skolēnu padomes prezidents, prezidenta vietnieks,  lietvedis, 6 padomes locekļi. Galvenie darbības virzieni: pasākumi skolēniem, atbalsts skolotājiem, skolas avīze

Marta Kaļiņina, 5.kl.

Vanesa Čeičiniece


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi