×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-12-21
Siguldas novadā gadu deklarētiem iedzīvotājiem laulību reģistrācijas ceremonija būs bez maksas

No 2016.gada 1.janvāra Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļa svinīgās laulību reģistrācijas ceremonijas veiks koncertzālē „Baltais flīģelis”, un gadījumos, ja abu personu deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novadā ne mazāk kā 12 mēnešus no iesnieguma par laulības reģistrāciju iesniegšanas dienas, laulības reģistrācija būs bez maksas.

„Dzimstības un laulību skaits Siguldas novadā pieaug. Ģimenes ir mūsu vērtība, tādēļ, turpinot atbalstīt novadniekus nozīmīgos dzīves notikumos un sekmējot dzimstības pieaugumu, turpmāk gadījumos, ja laulību reģistrēt vēlēsies divi novadnieki, kuri vismaz gadu ir deklarējušies Siguldas novadā, pārim nebūs jāmaksā pašvaldības noteiktā maksa par svinīgo laulību ceremoniju,” skaidro Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, norādot, ka jau šobrīd pašvaldība izmaksā vienu no Latvijā lielākajiem jaundzimušā pabalstiem, piedāvā atbalsta programmu daudzbērnu ģimenēm un ik gadu mērķtiecīgi investē novada izglītības iestāžu un citā bērniem un jauniešiem nepieciešamajā infrastruktūrā un saturā. Arī turpmāk izglītība, bērni un jaunieši būs pašvaldības prioritāte.

Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļas sniegto maksas pakalpojumu cenrādis nosaka, ka svinīgās laulību reģistrācijas maksa ir 87 eiro. Gadījumos, ja laulību Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēs pāris, kur viens no laulātajiem vismaz gadu ir deklarējies Siguldas novadā, ceremonijas maksa būs 43,50 eiro, bet, ja Siguldas novadā vismaz gadu ir deklarējušies abi laulības reģistrācijas pieteicēji, ceremonija būs bez maksas. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem laulības pieteicējiem neatkarīgi no tā, vai laulību ceremonija ir bez maksas vai par maksu, būs jāsedz valsts noteiktā nodeva par laulības reģistrāciju 14 eiro apmērā.

2014.gadā reģistrētas 124 laulības Dzimtsarakstu nodaļā un 24 laulības Siguldas novada baznīcās. Savukārt līdz šā gada 1.decembrim Siguldas novadā reģistrētas 187 laulības – 143 Dzimtsarakstu nodaļā un 44 Siguldas novada baznīcās.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība, attīstot Siguldas pils kompleksu, uzsākusi teritorijā esošo ēku rekonstrukciju. Decembrī plānots pabeigt remontdarbus bijušajā staļļa ēkā, kuras otrajā stāvā paredzētas telpas pašvaldības darbiniekiem, bet pirmajā stāvā – darbnīcas novada amatniekiem, savukārt Siguldas Jauno pili tuvākajā laikā plānots rekonstruēt, tādēļ svinīgās laulību ceremonijas norisināsies koncertzālē „Baltais flīģelis”. Siguldas pils kompleksa sakārtošanas darbos pašvaldība šogad investējusi vairāk nekā 700 000 eiro. Kopumā Siguldas pils kompleksā ietilpstošo ēku un teritorijas sakārtošanai nepieciešami līdzekļi vairāk nekā septiņu miljonu eiro apmērā.


© www.sigulda.lv


Pievienotie faili




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi