×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2008-09-08
Noslēdzies Latvijas riteņbraucēju 18. Vienības velobrauciens

Vairāk kā divi tūkstoši velobraucēju vakar, 7.septembrī bija sapulcējušies Siguldā, lai piedalītos vienā no tradīcijām bagātākajiem aktīvās atpūtas un tautas vienotības veicināšanas pasākumiem Latvijā – 18. Vienības velobraucienā, kura galvenais mērķis ir veicināt kopības garu, nevis noskaidrot uzvarētājus.

 

„Atšķirībā no pagājušā gada, šoreiz dalībnieki un līdzjutēji tika lutināti ar lieliskiem laika apstākļiem. 18.Vienības velobraucienā šogad uz starta stājās pavisam 2217 dalībnieki,” mājas lapā www.velo.lv informē sacensību organizatori „Igo Japiņa sporta aģentūra.

 

Kā jau ierasts viskuplāk tika pārstāvēta tautas klase, kurā par uzvaru vai vienkārši savam priekam, devās 1477 dalībnieki. Vienības velobraucienā ik gadu piedalās arī daudzi siguldieši.

 

37, 5 kilometrus visātrāk veica Kristaps Knops (Tandēms/Dobele), kurš tikai finiša spurtā apsteidza vairākkārtējo Eiropas un pasaules čempionātu medaļnieku treka riteņbraukšanā - Aināru Ķiksi (X Sports Orbea). Trešo pozīciju ieņēma Krišjānis Jansons - Ratinieks.

 

Vienības velobrauciena atjaunotājs - Ernests Pūce šogad izcīnīja 145.vietu

Tautas klases distanci pabeidza arī vairākas sabiedrībā pazīstamas personas. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis finišēja 753.vietā, LOK ģenerālsekretārs Einārs Fogelis ieņēma 271.pozīciju, bet 18.Vienības velobrauciena ģenerālsponsora “Itera Latvija” prezidents Juris Savickis uzrādīja 1017.labāko rezultātu.

 

Savukārt kalnu divriteņu maratona distanci bija izvēlējušies veikt 620 sportisti. Uzvaru izcīnīja Normunds Zviedris (ZZK), kurš 37 kilometrus garajā distancē aiz sevis atstāja Raivi Zīmeli (Metaleks) un Andri Smirnovu (NN - Sporta klubs).

Sporta klases distancē devās 120 dalībnieki un visātrāk 71,5 kilometrus veica Toms Skujiņš (RRS RJK). Otro vietu izcīnīja Andžs Flaksis (Krastmaļi), bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Raivis Ritums (Tandēms/Dobele).

Katrs finišējušais saņēma piemiņas medaļu un diplomu.
 

Īpašos kausu kā visplašāk pārstāvētā ģimene saņēma Ceru dzimta, kura šoreiz uz velobraucienu bija deleģējusi 31 dalībnieku, bet par viskuplāko darba kolektīvu kļuva projekta “Pēdas” domubiedru grupa, kuras rindās bija sapulcēts 51 velobraucējs.

Liels paldies Vienības velobrauciena ilggadējiem atbalstītājiem - Itera Latvija un SEB bankai, kā arī Siguldas novada domei.

 

Sacensību rezultāti pieejami www.velo.lv

Foto galerija pieejama arī šeit (fotogalerija pakāpeniski tiks papildināta 8.-9.septembrī)

 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi