×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-12-28
Martins Dukurs piekto reizi atzīts par Latvijas gada sportistu

Trešdien, 23.decembrī svinīgā ceremonijā tika paziņoti “Latvijas Gada balvas sportā 2015" ieguvēji 15 nominācijās. Par gada labāko sportistu jau piekto reizi un trešo gadu pēc kārtas tika atzīts Martins Dukurs, kurš aizvadītajā sezonā kļuva par pasaules čempionu, uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā un Eiropas čempionātā. Šajā sezonā viņš uzvarējis visos trīs pirmajos Pasaules kausa izcīņas posmos. Latvijas gada labākās sportistes balvu ieguva pasaules čempionāta bronzas laureāte daudzcīņā jūrmalniece Laura Ikauniece-Admidiņa.

Savukārt par gada notikumu tautas sportā tika atzīts Vienības velobrauciens Siguldā, kas šogad atzīmēja savu 25. gadskārtu un pulcēja lielāko riteņbraucēju skaitu kopš valsts neatkarības atjaunošanas – vairāk nekā sešus tūkstošus dalībnieku.

Nominācijā ''Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos'' par labāko otro gadu pēc kārtas atzina bobsleja četrinieku Oskaru Melbārdi, Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un siguldieti Jāni Strengu.

Nominācijā "Gada sporta notikums Latvijā", kurā uz Gada balvu pretendēja arī Siguldā notikušais pasaules čempionāts kamaniņu sportā, uzvarēja Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem.

Par gada labāko Latvijas treneri atzina Latvijas bobsleja izlases vadītāju Sandi Prūsi, par labāko sporta komandu – Latvijas vīriešu basketbola valstsvienību, par "gada uzlecošo zvaigzni" tika atzīts NBA lieliski debitējušais basketbolists Kristaps Porziņģis, bet Latvijas populārākā sportista balvu līdzjutēju interneta balsojumā konkurencē ar Porziņģi un bokseri Mairi Briedi nedaudz negaidīti ieguva 18 gadus vecais pasaules vicečempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass, kurš arī saņēma Gada balvu nominācijā "Labākais tehnisko sporta veidu sportists".

Balvu par mūža ieguldījumu sportā saņēma Latvijas BMX tēvs, riteņbraukšanas treneris un sabiedriskais darbinieks Jānis Siliņš, Gada balvu nominācijā "Paraugs sportā" – olimpisko spēļu vicečempions bobslejā Daumants Dreiškens un Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvu – pasaules vicečempions lodes grūšanā Edgars Bergs.

Konkursā "Gada sporta skolotājs" par uzvarētāju tika atzīta Nataļja Gorškova no Jelgavas 4. vidusskolas, bet LTV7 speciālbalva tika futbola kluba "Liepāja" prezidentam, šāgada Latvijas čempionam un televīzijas futbola ekspertam Mārim Verpakovskim.

Gada balvas sportā tiek piešķirtas kopš 2005. gadā, un šogad pasākums risinājās vienpadsmito reizi. Pretendentus nominācijās izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes, LOK pārstāvji, sporta žurnālisti un citi nozares eksperti, un uzvarētājus noteica žūrija.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi